Dome slatki dome
NAJLJEPŠE PENJAČICE

Raskošni klematisi za sunce ili sjenu
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Nove su vrste klematisa uzgojene za rast u cvjetnim posudama, za male vrtove, a narastu od 90 do 120 cm uvis.
Klematis Fleuri za sunčani položaj
Klematis Fleuri, sa svojim duboko ljubičastim, baršunastim cvjetovima odlično će uspijevati i na sunčanom mjestu u vrtu. Možete ga lagano skratiti nakon cvatnje kako biste potaknuli novo cvjetanje te redovito prihranjivati.
Nježno plavkasti klematis Parisienne
Za ljubitelje nježno plavkastih tonova klematis Parisienne je najbolji izbor. Cvjeta izuzetno dugo sve do hladnih kasnojesenskih dana. Svi klematisi svjetlijih boja su prikladni za uzgoj u sjeni, na terasi.
Dubokoplavi cvjetovi sa žutom sredinom Kingfishera
Klematis Kingfisher ima duboko plave, velike cvjetove sa žutom sredinom i vrlo jako lišće. Cvjeta od kasnog proljeća do kasnog ljeta. Zbog jake boje cvijeta prikladan je za uzgoj na sunčanom položaju, ali neće mu smetati ni ako ga smjestite u sjenu.
Grmoliki Ice Blue ima vrlo velike cvjetove
Klematis Ice Blue je sorta čiji cvjetovi mogu dosegnuti širinu od 15 cm. U osnovi su bijeli, lagano plavkasto osjenčani sa žutom sredinom. Najranije počinje cvasti i cvjeta najduže. Ima vrlo jake stapke pa se može uzgajati i za potrebe rezanog cvijeća. Odgovara mu sjena.
Crvena Rebecca najljepša je na punom suncu
Postoje vrste klematisa koje su uzgojene posebno za rast u cvjetnim posudama, ali za veće vrtove. Te predivne penjačice narastu oko 1,8 metara u visinu, dugotrajno cvjetaju i odlične su za ukrašavanje terasa ili mjesta gdje ne možete imati biljke posađene direktno u zemlju. Mnogi varijeteti imaju dvostruke ili poludvostruke cvjetove. Klematis Rebecca je svakako jedan od najljepših i najpopularnijih. Ukrašavaju ga ogromni cvjetovi, promjera najmanje 15 cm. Pogodan je za uzgoj na suncu. Uzgajivač Raymond Evison ovu je sortu nazvao po svojoj kćerki. Cvjeta dva puta godišnje, u kasno proljeće i ranu jesen. Uspijeva u vlažnom, dobro dreniranom supstratu na punom suncu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike