Mozaik
KAKO BI POMOGAO GLAZBENICIMA I IZVOĐAČIMA

Unison pokrenuo projekt #Odsobedosobe za bolju distribuciju domaće glazbe
Objavljeno 26. ožujka, 2020.

Kako bi pomogao glazbenicima i izvođačima kojima je aktualna epidemiološka situacija onemogućila normalan rad, Unison - Hrvatski glazbeni savez pokrenuo je projekt #Odsobedosobe, preko kojega će na različitim platformama objavljivati pjesme koje nastaju za vrijeme izolacije.

"Epidemiološka situacija u Hrvatskoj takva je da su svi pozvani ostati u svojim domovima radi mjera opreza i pokušaja suzbijanja koronavirusa. Osim toga, Zagreb je pogodio veliki potres, što je dodatno unijelo nervozu i nemir u sve nas", stoji u priopćenju. Nakon što su pojedini kolege glazbenici već počeli svirati i pjevati iz svojih domova i objavljivati glazbene snimke na društvenim mrežama, Unison - Hrvatski glazbeni savez, odlučio je ujediniti sve glazbenike u projektu pod nazivom #Odsobedosobe, kako bi se što veći broj njihovih pjesama objedinio na jednome mjestu.

Sve hrvatske glazbenike, autore i izvođače pozivaju da, situaciji u inat, "iz svoje sobe" snime videoizvedbe svojih pjesama te da ih pošalju na e-mail: spotovi@unison.hr, kako bi bili distribuirani dalje preko nekoliko različitih medijskih kanala. Unison će sve videoizvedbe iz sobe obraditi, masterirati i distribuirati svojim partnerima. Partner je i HRT, koji će također u emisiji PopRock.hr emitirati tri puta tjedno jednu od izvedbi, te CMC televizija, na kojoj će se također moći vidjeti i čuti hrvatske glazbenike iz njihovih soba. "Kada sve ovo prođe, ostat će nam svima lijepa arhiva ‘sobnih‘ izvedbi spojenih u jedan zajednički projekt - #Odsobedosobe", ističu iz Unisona.

Poželjno je snimiti tri glazbena broja do 15 minuta ili obraćanje fanovima s porukama za #ostanidoma i s upoznavanjem s kreativnim procesom stvaranja kod kuće, uz poruku svim gledateljima, kamerom, fotoaparatom ili mobitelom. Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke. Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga njihova će se snimka obraditi, staviti u format te distribuirati na već navedene kanale. Snimke treba poslati na e-mail: spotovi@unison.hr, a Unison također poziva i sve druge medije da se priključe u širenju pozitive preko glazbe javljanjem na istu adresu elektroničke pošte.

"Glazba je uvijek bila najveća snaga i pokretač. Upravo ovim zajedništvom svih hrvatskih glazbenika želimo dati dodatnu snagu ljudima. Glazbom širimo pozitivu, i to #Odsobedosobe", kažu iz Unisona. Hina
Glazbenike, autore i izvođače pozivaju da “iz svoje sobe” snime videoizvedbe svojih pjesama
Možda ste propustili...

CHRIS AUBER AMERIČKI STAND UP KOMIČAR OVE SUBOTE U OSIJEKU

Njemačka publika voli šale na svoj račun, američka ne

TOMISLAV ŽAJA REDATELJ DOKUMENTARNOG FILMA “IVANOVA IGRA”

Ivan je sinonim za paralelu nogometne i životne igre

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI PROJEKT OSJEČKOG KULTURNOG CENTRA

"Kultura u novoj Rupi": Prvi je nastupio Dino Dvornik Tribute band

2

CHRIS AUBER AMERIČKI STAND UP KOMIČAR OVE SUBOTE U OSIJEKU

Njemačka publika voli šale na svoj račun, američka ne

3

SFF: FILM “MARE” OTVARA NATJECATELJSKI PROGRAM

Andrea Štaka: Ne samo
da naša djeca odrastaju,
nego uviđamo da i mi odrastamo