Crna kronika
HTIO JE UĆI U KAFIĆ

Prolaznik lopova izvukao za noge kroz svjetlarnik
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Policija je 26-godišnjeg provalnika, unatoč bijegu, ubrzo pronašla

VINKOVCI - Dvadesetšestogodišnji lopov iz Mirkovaca nije imao sreće jer ga je, dok se pokušao uvući u vinkovački kafić, hrabri prolaznik povukao za noge. Lopov je pao svom težinom na tlo, pa pobjegao, no ipak je ubrzo otkriven.

- Kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom iz Mirkovaca utvrđeno je kako je u subotu oko 18 sati, kroz nezaključan svjetlarnik iznad bočnih drvenih vrata, pokušao ući u ugostiteljski objekt u Ulici bana Jelačića u Vinkovcima, u čemu ga je spriječio 51-godišnji prolaznik iz Vinkovaca, povukavši ga za noge. Pritom je 26-godišnjak pao na tlo te se trčeći udaljio s mjesta događaja, ne ukravši ništa iz ugostiteljskog objekta. Policijski su službenici provedenim izvidima brzo doznali identitet počinitelja - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija je otkrila i tko je krao parfeme u Županji. Naime, otkriveno je da su 12. prosinca prošle godine oko 15 sati 67-godišnjak iz Josipovca i 61-godišnjak iz Belog Manastira ukrali nekoliko parfema iz prodavaonice kozmetičkih artikala u Vinkovačkoj ulici u Županji. Da dva muškarca iz Osječko-baranjske županije nisu krala jeftine parfeme svjedoči i podatak da su parfemi bili vrijedni nekoliko tisuća kuna.

S obzirom na mjere u vezi s epidemijom koronavirusa, prema kojima svi građani trebaju ostati kod kuće, i lopovima je sužen djelokrug rada, pa su se usmjerili na objekte koji rade skraćeno, otprije su zatvoreni ili se radi o vikendicama i objektima u kojima ljudi stalno ne žive. Da se u većini slučajeva ne radi o socijali, svjedoči i to što kradu uglavnom alkoholna pića i duhanske proizvode.

Tako je od 22. do 24. ožujka, u Ulici kralja Petra Krešimira IV. u Našicama, još uvijek nepoznati provalnik ušao u ugostitelji objekt iz kojeg je ukrao više od 50 boca piva i više raznih šteka cigareta. Vlasnik objekta krađom i provalom oštećen je za nekoliko tisuća kuna. U noći s 22. na 23. ožujka, u Ulici kralja Petra Svačića u Osijeku, provaljeno je u kiosk iz kojeg je ukradeno više od 200 kutija cigareta. U ovom slučaju tvrtka iz Zagreba oštećena je za više od pet tisuća kuna.

Da je situacija u cijeloj Hrvatskoj ista svjedoče i vijesti koje dolaze iz drugih Županija. Na primjer, u noći s nedjelje na ponedjeljak, na kutinskom području u mjestu Međurić, iz trgovine mješovite robe provalnik je također ukrao cigarete.

Na varaždinskom području zabilježeno je više provala. U ponedjeljak ili utorak, u Varaždin Bregu, provaljeno je u podrum ugostiteljskog objekta iz kojeg su ukradeni razni suhomesnati proizvodi. U isto vrijeme, u noći između ponedjeljka i utorka, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu provaljeno je u poslovnicu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu iz kojeg su ukradeni računalo, blagajna s novcem i drugi predmeti.
Sandra Lacić

200

kutija cigareta ukradeno je iz kioska u Svačićevoj ulici u Osijeku
KRALI TV, HRANU, ALKOHOLNA PIĆA...
Četiri vikendice lopovi su “počistili” na varaždinskom području.U Podvorcu je provaljeno u vikendicu 65-godišnjaka iz koje su ukradeni LCD televizori i krevetnina. U Vrtlinovcu su iz vikendice 57-godišnjaka ukradeni vojna odora i kuhinjski pribor. U Ivancu je provaljeno u dvije vikendice. Iz vikendice 53-godišnjaka ukradeni su hrana i alkoholna pića, a u vikend-kuću 64-godišnjaka je provaljeno, ali nije ukradeno ništa. Šteta nanesena vlasnicima procjenjuje na iznos od nekoliko stotina do tisuću kuna. Policija intenzivno traga za provalnicima.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike