Crna kronika
HTIO JE UĆI U KAFIĆ

Prolaznik lopova izvukao za noge kroz svjetlarnik
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
Policija je 26-godišnjeg provalnika, unatoč bijegu, ubrzo pronašla

VINKOVCI - Dvadesetšestogodišnji lopov iz Mirkovaca nije imao sreće jer ga je, dok se pokušao uvući u vinkovački kafić, hrabri prolaznik povukao za noge. Lopov je pao svom težinom na tlo, pa pobjegao, no ipak je ubrzo otkriven.

- Kriminalističkim istraživanjem nad 26-godišnjakom iz Mirkovaca utvrđeno je kako je u subotu oko 18 sati, kroz nezaključan svjetlarnik iznad bočnih drvenih vrata, pokušao ući u ugostiteljski objekt u Ulici bana Jelačića u Vinkovcima, u čemu ga je spriječio 51-godišnji prolaznik iz Vinkovaca, povukavši ga za noge. Pritom je 26-godišnjak pao na tlo te se trčeći udaljio s mjesta događaja, ne ukravši ništa iz ugostiteljskog objekta. Policijski su službenici provedenim izvidima brzo doznali identitet počinitelja - doznajemo iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija je otkrila i tko je krao parfeme u Županji. Naime, otkriveno je da su 12. prosinca prošle godine oko 15 sati 67-godišnjak iz Josipovca i 61-godišnjak iz Belog Manastira ukrali nekoliko parfema iz prodavaonice kozmetičkih artikala u Vinkovačkoj ulici u Županji. Da dva muškarca iz Osječko-baranjske županije nisu krala jeftine parfeme svjedoči i podatak da su parfemi bili vrijedni nekoliko tisuća kuna.

S obzirom na mjere u vezi s epidemijom koronavirusa, prema kojima svi građani trebaju ostati kod kuće, i lopovima je sužen djelokrug rada, pa su se usmjerili na objekte koji rade skraćeno, otprije su zatvoreni ili se radi o vikendicama i objektima u kojima ljudi stalno ne žive. Da se u većini slučajeva ne radi o socijali, svjedoči i to što kradu uglavnom alkoholna pića i duhanske proizvode.

Tako je od 22. do 24. ožujka, u Ulici kralja Petra Krešimira IV. u Našicama, još uvijek nepoznati provalnik ušao u ugostitelji objekt iz kojeg je ukrao više od 50 boca piva i više raznih šteka cigareta. Vlasnik objekta krađom i provalom oštećen je za nekoliko tisuća kuna. U noći s 22. na 23. ožujka, u Ulici kralja Petra Svačića u Osijeku, provaljeno je u kiosk iz kojeg je ukradeno više od 200 kutija cigareta. U ovom slučaju tvrtka iz Zagreba oštećena je za više od pet tisuća kuna.

Da je situacija u cijeloj Hrvatskoj ista svjedoče i vijesti koje dolaze iz drugih Županija. Na primjer, u noći s nedjelje na ponedjeljak, na kutinskom području u mjestu Međurić, iz trgovine mješovite robe provalnik je također ukrao cigarete.

Na varaždinskom području zabilježeno je više provala. U ponedjeljak ili utorak, u Varaždin Bregu, provaljeno je u podrum ugostiteljskog objekta iz kojeg su ukradeni razni suhomesnati proizvodi. U isto vrijeme, u noći između ponedjeljka i utorka, u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu provaljeno je u poslovnicu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu iz kojeg su ukradeni računalo, blagajna s novcem i drugi predmeti.
Sandra Lacić

200

kutija cigareta ukradeno je iz kioska u Svačićevoj ulici u Osijeku
KRALI TV, HRANU, ALKOHOLNA PIĆA...
Četiri vikendice lopovi su “počistili” na varaždinskom području.U Podvorcu je provaljeno u vikendicu 65-godišnjaka iz koje su ukradeni LCD televizori i krevetnina. U Vrtlinovcu su iz vikendice 57-godišnjaka ukradeni vojna odora i kuhinjski pribor. U Ivancu je provaljeno u dvije vikendice. Iz vikendice 53-godišnjaka ukradeni su hrana i alkoholna pića, a u vikend-kuću 64-godišnjaka je provaljeno, ali nije ukradeno ništa. Šteta nanesena vlasnicima procjenjuje na iznos od nekoliko stotina do tisuću kuna. Policija intenzivno traga za provalnicima.
Možda ste propustili...

OPET SUDAR NA KRIŽANJU DALMATINSKE I ZVEČEVSKE

Crno retfalačko raskrižje

NEZADOVOLJNA NAČINOM ISPLATE MINIMALNE NAKNADE

Vrijeđala je socijalnu radnicu telefonski, kazna je 500 kuna

DVA MILIJUNA KUNA U GOTOVINI I ZALOŽNO PRAVO NA KUĆU SUPRUGE

Tadić uplatio jamčevinu i izišao na slobodu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U KBC-U OSIJEK BORE SE ZA ŽIVOT 15-GODIŠNJAKINJE IZ VIROVITICE

Dvije učenice pregažene
na istoj zebri u 15 minuta

2

TEŠKO OZLIJEĐEN U PROMETNOJ NESREĆI U KANIŽI

Vozač autom sletio s ceste u kanal

3

NAĐENO ZABRANJENO ORUŽJE U SLAVONIJI I BARANJI

Zbog neodgovornih građana kanali i njive "zasijani" bombama i minama