Crna kronika
U ZAPREŠIĆU I VARAŽDINU

Pokušali su ubiti žene, u zatvoru su
Objavljeno 26. ožujka, 2020.
VELIKA GORICA - Dva muškarca uhićena su na području Zaprešića i Varaždina zbog pokušaja ubojstva supruga te bludničenja nad pastorkom i zlostavljanja kćeri. U oba slučaja nasilne su muškarce u pokušaju ubojstva supruga (njihovih majki) spriječile maloljetne kćeri.

U prvom je slučaju Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ispitalo 30-godišnjaka, koji se tereti da je pokušao ubiti suprugu, a nad pastorkom je bludničio. Nakon ispitivanja kod suca istrage, određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Kako stoji u priopćenju državnog odvjetništva, tridesetogodišnjak je 22. ožujka oko 2.10 sati pokušao ubiti suprugu u obiteljskoj kući u Zaprešiću. Svemu je prethodila svađa, a u jednom je trenutku 30-godišnjak nasrnuo na suprug. U napadu ga je spriječila njezina maloljetna kći, koja je pozvala policiju. Napadnuta i ozlijeđena žena prevezena je u bolnicu, gdje je zadržana na liječenju zbog zadobivenih teških ozljeda. Nakon kriminalističkog istraživanja policije, a potom i državnog odvjetnika, 30-godišnjak je osumnjičen i da je u svibnju i kolovozu prošle godine te 21. ožujka ove godine u Zaprešiću i na jednom srednjodalmatinskom otoku počinio bludne radnje na štetu maloljetne pastorke.

U drugom slučaju Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv 52-godišnjaka, koji je također pokušao ubiti suprugu, a na teret mu se stavlja da je zlostavljao i svoje tri kćeri.

Okrivljenog 52-godišnjaka tereti se da je 21. rujna prošle godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, s namjerom da ubije svoju suprugu koju je ranije u dužem razdoblju zlostavljao, prišao joj u hodniku s leđa i pokušao je usmrtiti. Ubojstvo su, navodi se u DORH-ovu priopćenju, spriječile njegove dvije maloljetne kćeri. Nakon pokušaja ubojstva 52-godišnjak je pobjegao iz kuće i skrivao se do 24. rujna 2019., kad se tijekom prijepodneva vratio u kuću. Tada je ponovno pokušao ubiti suprugu te 17-godišnju kćerku, koju je također ranije u dužem razdoblju zlostavljao, kao i druge dvije maloljetne kćeri. Zbog napada, sve četiri su zadobile više ozljeda.

Okrivljeni 52-godišnjak nalazi se u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela, a u optužnici je predloženo da se protiv njega istražni zatvor produži. S.Lacić
Jedan od uhićenih bludničio je nad pastorkom, a drugi je ozlijedio i svoje tri kćeri
30

dana istražnog zatvora određeno je 30-godišnjaku iz Zaprešića
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana