Novosti
U SVAKOM RATU IMA PETE KOLONE

Beroš: Neki liječnici namjerno prikazuju stanje u zdravstvu kao loše
Objavljeno 25. ožujka, 2020.

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je na konferenciji za medije nacionalnog Kriznog stožera kako neke osobe namjerno prikazuju stanje u zdravstvu kao loše.

- Kao čovjeka me ljuti ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Situacija nije optimalna, ali je daleko bolja od one kako zlonamjerni prikazuju. Dobio sam informaciju da su neki liječnici namjerno micali zaštitne maske da bi stanje pokazali kao loše. Svi znamo da u svakom ratu ima pete kolone. U ovom trenutku stiže zaštitna oprema iz Zaboka, a sutra iz Kine stiže milijun i pol zaštitnih maski. Svugdje je situacija loša, ali zlonamjerno prikazivanje situacije lošije nego što jest je - loše. Kada se ovo završi molim narod da procijeni kako se tko ponašao u ovom trenutku. Prema svim Domovima zdravlja još davno su otišle upute, prije nekoliko mjeseci, da se moraju pobrinuti za zaštitnu opremu. Imali su mjesece da se pripreme. U ovom trenu mogu reći da situacija nije tako loša kako se prikazuje. Oni koji nam bacaju klipove pod noge neće u tome uspjeti, kazao je ministar i dodao:.
- Liječnici primarne zaštite mogu procijeniti može li tko čekati. Žao mi je što će neki morati pričekati, ali morali smo to napraviti. Izloženi smo ugrozi i davno je otišla uputa da liječnici procijene prioritete. Onkološki bolesnici ne staju sa svojim programom, s kontrolama i drugim. Na žalost, ako dođe do talijanskog scenarija nećemo moći imati bolnice samo za COVID. Svi vidite da su ovo nove nepredvidive okolnosti i nitko nije prije nekoliko tjedana mogao znati gdje ćemo biti Nije dobro da izvlačimo nesto iz konteksta. Potrebno je reći da smo optimisti i da se nadamo da će ova epidemija jenjavati. Ne želimo ipak biti nespremni. Postoji mogućnost da ćemo dulje morati živjeti s tim. Samo zajedno možemo pobijediti izazove koji su pred nama - poručio je ministar Vili Beroš. S.Lacić

Možda ste propustili...