Novosti
PREMIJER PLENKOVIĆ OPET UPOZORAVA:

Profitiranje na potresu i epidemiji neće proći!
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
Premijer Andrej Plenković ponovno je u utorak apelirao na trgovce da ne dižu cijene proizvoda, odnosno ne koriste krizu izazvanu epidemijom koronavirusa i potres u Zagrebu za profitiranje, poručivši da im to neće proći.


Nakon sastanka članova Vlade i članova Nacionalnog stožera civilne zaštite premijer je podsjetio na nedavnu odluku Vlade da se cijene određenih proizvoda vrate na razinu od 30. siječnja i još jednom uputio apel svima da "ne koriste dvije krize za profitiranje, za nešto što ne dolazi u obzir".


"Državni inspektorat, ministarstva, svi će voditi računa da onima koji nepotrebno dižu cijene proizvoda to jednostavno neće proći. Ne dolazi u obzir da netko u krizi zarađuje više nego što je to normalno", poručio je Plenković.
Izvijestio je da su na sastanku dobili izvješće od ministra zdravstva Vilija Beroša i potpredsjednika Vlade Davora Božinovića, kao i epidemiologa i infektologa o situaciji s koronavirusom. Ponovno je pozvao građane da budu maksimalno odgovorni, drže razmak i vode računa jedni o drugima, jer će se samo disciplinom i odgovornim ponašanjem, praćenjem uputa Stožera i liječnika, smanjiti broj zaraženih i dinamika širenja zaraze. "Budući da se obavlja više testova nego do sada, za očekivati je da će biti veći broj zaraženih, dakle pozitivnih. No, vodeći se iskustvima drugih zemalja, restriktivnim mjerama koje smo poduzeli, nastojimo maksimalno smanjiti brzinu širenje zaraze", kazao je.H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELJKO ZUBČIĆ, RAVNATELJ KBC-A OSIJEK, U BORBI ZA JOŠ JEDAN MANDAT

Nakon koronavirusa gradnja nove bolnice čini se laganom

2

JE LI ŠEF SDP-A SPOSOBAN ZA DRŽAVNU FUNKCIJU?

Nepoznavanje osnovnih činjenica kompromitira Davora Bernardića

3

ZAVRŠETAK SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

Maturanti: Godinu ćemo pamtiti po svemu onom što nismo imali