Sport
RODNI KRAJEVI SE NE ZABORAVLJAJU

Donacije Dalića i Bogdanovića
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
Jedan je okosnica hrvatske košarkaške reprezentacije, drugi je kormilar vatrenih nogometaša, ali ni jedan od njih nije zaboravio svoj rodni kraj. Riječ je o Bojanu Bogdanoviću i Zlatku Daliću, koji su u ovim teškim vremenima koronavirusa odlučili uputiti pomoć prema Bosni i Hercegovini te su darovali novac tamošnjim bolnicama.

Babo, član NBA momčadi Utah Jazza, donirao je 50.000 dolara Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Bogdanović, koji je rodom iz Mostara, novac je namijenio za nabavu respiratora.

- Uime SKB-a Mostar i svih pacijenata o kojima skrbimo, iskrena hvala Bojanu i njegovoj obitelji s nadom da će i drugi koji su u mogućnosti slijediti primjer društveno odgovornog ponašanja sada kada je svaka pomoć itekako dobrodošla - priopćili su iz mostarske bolnice.

Žalosno je što bolnice donacijama moraju spašavati uspješni sportaši, ali to je naša realnost. I hrvatska i zemalja u našem okruženju. I šire.

Dio zarade za pomoć bolnici odlučio je izdvojiti i Zlatko Dalić, a pomogao je svojima u Livnu. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije darovao je 40.000 kuna za bolnicu u rodnom Livnu, a novac je također namijenjen za kupnju respiratora.

I Bogdanović i Dalić još su jednom pokazali veliko srce, Mostar i Livno mogu im samo reći jedno veliko - hvala! I. Li.
NOGOMETAŠI SKUPILI 4.2 MILIJUNA KUNA
Igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije u zajedničkoj akciji prikupili su 4.2 milijuna kuna koje će uplatiti na račune koje je Vlada Republike Hrvatske otvorila za dvije svrhe - zajedničku borbu protiv koronavirusa te za sanaciju posljedica potresa u Zagrebu. Sredstva će biti iskorištena za sanaciju bolnica te kupnju potrebnih aparata, lijekova i drugih medicinskih potrepština za borbu protiv epidemije. “Ovom akcijom želimo pokazati da djelima podržavamo naš narod i naš glavni grad te da ćemo zajedno, kao i uvijek, prebroditi ove velike izazove”, stoji na stranicama HNS-a.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana