Osijek
ŠTO U SLUČAJU KVARA MOBITELA ILI AUTA?

Stožer: Te djelatnosti smiju raditi, samo uz obvezne mjere zaštite
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
Otkako je koronavirus "preuzeo" kontrolu nad našom svakodnevicom, a posebice otkako je izdana naredba za rad od kuće, građani svih generacija satima koriste blagodati internet-komunikacije. Tu su još i učenici, koji prate virtualnu nastavu, za što su im potrebni mobiteli, tableti, laptopi ili računala. S druge strane, zabrana je uvela i restrikcije u redovitim linijama GPP-a, pa je građanima koji moraju na posao prijevoz vlastiti automobil. Međutim, među dopuštenim djelatnostima (do sada su bili) izuzete su tvrtke koje se bave popravkom uređaja, ali i automehaničari.

- Kći mi redovno prati virtualnu nastavu i prije nekoliko dana odjednom joj se mobitel ugasio i nije ga više mogla pokrenuti. Kako se prijavljuje na sustav škole preko mobitela, prijeko joj je potreban, no nije bilo načina da ga popravi - kaže jedna sugrađanka.

Dakako, osim nje tu su još tisuće drugih građana koji ili rade od kuće preko računalne opreme ili se u ovo vrijeme ograničenih izlazaka koriste internetom više nego što je uobičajeno. Samim tim većina građana može se naći u situaciji da im hitno treba neki rezervni dio za uređaj, a s obzirom na to da servisi ne rade, ne mogu ga nabaviti. Uz to, zbog, mogli bismo reći, prekomjernog korištenja uređaja svih vrsta mogućnost da se dogodi kvar time je veća. Jedina je mogućnost, čini se, online kupnja novoga uređaja, a što je mnogima financijsko opterećenje, ili pak polovnog, što može i ne mora ulijevati sigurnost u ispravnost uređaja.

A potpuni financijski kolaps prijeti i serviserima koji su do sada imali pune ruke posla. Štoviše, u vrijeme koronavirusa posla bi bilo još više i mnogima bi popravci u servisima bili puno jeftinije rješenje nego kupnja novoga uređaja.

Kako bi u vrijeme "internet- svakodnevice" i vožnje automobilima koja je mnogima nužna za obavljanje posla pomogli građanima, uputili smo upit Stožeru civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Njihov odgovor razveselit će, vjerujemo, brojne građane koji će se naći u situaciji kao sugrađanka s početka teksta:

"Navedene se djelatnosti (servisi mobitela, laptopa i sl. te automehaničari) mogu obavljati uz primjenu protuepidemijskih mjera i mjera strogog socijalnog distanciranja te uz poštovanje Odluke Stožera civilne zaštite RH o ograničenom radnom vremenu (od 8 do 17 sati). I stanice za tehnički pregled rade, ali bi najbolje bilo da se prvo kontaktira stanicu te dogovori termin." M. Mihelić
I stanice za tehnički pregled rade, ali bi najbolje bilo da se prvo kontaktira stanicu te dogovori termin
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike