Regija
TVRTKA CERJANI IZ GUNJE PRATI NATJEČAJE

Pripremaju projekte za Općinu, udruge i gospodarstvenike
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
GUNJA

Za pripremu projekata i apliciranje na natječaje iz EU fondova te vođenje aktivnosti oko njihove provedbe u općini Gunja zaduženo je trgovačko društvo Cerjani. Na raspolaganju je i gunjanskim poduzetnicima, udrugama, vlasnicima OPG-ova, obrtnicima, sve njih koji imaju neku poslovnu ideju, informiraju, savjetuju i upućuju na koji je način mogu realizirati.

- S obzirom na to da nam je Općina Gunja jedini osnivač, u početku smo isključivo radili prijave za Općinu, a poslije smo počeli pružati potrebnu pomoć i podršku i poduzetnicima i udrugama. Najveći dio sredstava na temelju javnih poziva i programa do sada je odobren od Ministarstva za regionalni razvoj i fondova EU-a. Ukupna vrijednost sufinanciranih projekata u 2019. iznosila je više od 1.700.000 kuna – kaže direktorica Brigita Potocki. Pozorno prate natječaje, javne pozive i programe i sukladno mogućnostima prijavljuju projekte.

- Moramo spomenuti i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje sufinancira projekt koji smo prijavili u ime udruge umirovljenika općine Gunja i koji je trenutno u provedbi. Riječ je o projektu "Usluga prijevoza starijih osoba", a tu je i prijavljeni projekt za koji čekamo poziv na potpisivanje ugovora o sufinanciranju – ističe. Prijavila ga je Općina Gunja, a odnosi se na javni poziv za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. za općine indeksa razvijenosti od I. do IV. skupine i ostale, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, za financijsku potporu iz državnog proračuna.

Na otvoreni javni poziv za program "Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina" za 2019., tvrtka Cerjani radila je prijave za neke gunjanske poduzetnike kojima je odobren traženi iznos sredstava, primjerice strojobravarski trgovački obrt Gluhačević.

Za Općinu Gunja su u 2020. Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU-a prijavljena dva projekta u vrijednosti od 1.200.000 kuna, a na Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja prijavljen je projekt vrijedan približno 700.000 kuna. Općina je konkurirala i na objavljeni Javni poziv Ministarstva branitelja za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom.

- Naše aktivnosti i dalje će biti usmjerene na praćenje, prijave i provedbe projekata bez obzira na izvor financiranja kao i pružanje svih oblika pomoći svim zainteresiranim prijaviteljima - zaključuje direktorica Brigita Potocki.
M. Lešić Omerović
Najviše je novca na temelju javnih poziva i programa dosad odobrilo Ministarstvo za regionalni razvoj
Možda ste propustili...

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike