Regija
GRAD POMAŽE GOSPODARSTVU I GRAĐANIMA

Bez plaćanja
pristojbi, renti, vrtića
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
VIROVITICA

Grad Virovitica uvodi niz mjera kojima će pomoći gospodarstvu i građanima pogođenima mjerama vezanima uz koronavirus. Niz mjera obuhvaćat će obustavljanje svih onih troškova koji zaista nisu nužni u Gradskom proračunu, naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin. Mjere će se naći i na Gradskom vijeću. koje će biti sazvano uskoro.

– Predložit ćemo umanjenje rashoda koji nisu nužni za redovno poslovanje, uključujući troškove manifestacija, dotacije ustanovama, udrugama i neprofitnim organizacijama koje u ovom razdoblju neće provoditi aktivnosti ili će ih provoditi minimalno. Primarna je zadaća zadržati radna mjesta, osigurati funkcioniranje proračuna i svih korisnika, isplatiti redovno plaće svima koji o proračunu ovise te osigurati maksimalnu pomoć svima onima koji su u ovoj situaciji najviše pogođeni - rekao je Kirin, te naglasio kako Grad neće naplaćivati vrtić, a platit ćemo i troškove produženog boravka u školama.

- Donijeli smo niz mjera kojima želimo pomoći gospodarstvu. Uz ukidanje turističke pristojbe i spomeničke rente, poslovni subjekti bit će oslobođeni plaćanja poreza na korištenje i zakup javnih površina i poslovnih prostora, dok god zbog novonastale situacije ne mogu obavljati svoju djelatnost. Propisali smo i mjerila te kriterije za oslobođenje od plaćanja komunalne naknade u pojedinim slučajevima. Moramo pomoći koliko možemo - zaključio je Kirin te pozvao sve koji mogu da se uključe u volontiranje pri GDCK-u. V.G.

Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana