Regija
ODLUKA VELEUČILIŠTA

Korisnici doma za travanj neće plaćati smještaj
Objavljeno 25. ožujka, 2020.
Brojni su studenti odlučili ostati u Studentskom domu, prate on-line nastavu i pomažu građanima
VUKOVAR

Upravno vijeće Veleučilišta "Lavoslav Ružička" Vukovar donijelo je Odluku o oslobađanju plaćanja smještaja studenata za travanj 2020. godine.

Dekan Željko Sudarić potvrdio nam je kako je odluka usvojena na elektroničkoj sjednici jer se na Veleučilištu pridržavaju svih mjera zaštite, slijede upute Ministarstva znanosti i obrazovanja te u skladu s novonastalom situacijom učinkovito funkcioniraju.

- U Studentskom domu Leopold imamo ove akademske godine smješteno stotinu studenata, a s pojavom epidemije nekolicina je otišla svojim kućama. Među onima koji su ostali dominiraju studenti iz Istre i šireg područja Zagreba. Pohađaju on-line nastavu, neki još uvijek i rade preko studentskog servisa u pojedinim trgovinama. Dobro smo organizirani, svima stojimo na raspolaganju i problema nema - rekao je Sudarić.

Prateći upute resornog ministarstva i Nacionalnog stožera Civilne zaštite, dekan je donio odluku o obustavljanju nastave u izravnom kontaktu do 19. travnja, pa se u izvanrednim okolnostima odvija u on-line obliku, s tim da su studenti u stalnoj komunikaciji s nastavnicima preko e-maila i društvenih mreža.

- Uveli smo posebnu organizaciju rada nastavnika i stručnih službi te obavljamo nužne i neodgodive poslove važne za funkcioniranje Veleučilišta. Radi i student-servis, međutim, svi su kontakti svedeni na minimum. Napravili smo i nekoliko malih spotova s porukom "Ostani doma" i plasirali ih na društvenim mrežama kako bi svima prenijeli važnu poruku o odgovornom ponašanju. U ovoj je situaciji prioritet čuvati zdravlje, biti odgovoran i zaštiti i sebe i druge - istaknuo je Sudarić.

Treba istaknuti kako su se mladi ljudi s vukovarskog Veleučilišta uključili u akciju pomoći starijim osobama i kroničnim bolesnicima. Stoga je Studentski zbor od samog proglašenja epidemije odaslao poruku svima koji se nalaze u rizičnim skupinama da ostanu u svojim domovima, uz navod kako im ništa neće nedostajati jer će im studenti priskočiti u pomoć kada je riječ o odlasku u kupnju, ali i informirati ih o mjerama zaštite. Akciju su nazvali "VEVU uskače u pomoć".

- S obzirom na to da ne spadaju u rizičnu skupinu, naš je Studentski zbor organizirao akciju pomoći najugroženijima i ponosni smo na njih. Vjerujem kako ćemo zajedničkim aktivnostima prebroditi ovu situaciju i što prije se izboriti s epidemijom koja nam je promijenila životne navike - poručio je Sudarić.

Dragana Korpoš
zajedništvo
STUDENTI U AKCIJI "VEVU USKAČE U POMOĆ"
SOS TELEFON CRVENOG KRIŽA VUKOVAR
Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar organizira dostavu lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja. Stariji Vukovarci potrebe mogu prijaviti na broj 099/833-4019 radnim danom od 8 do 14 sati. Upućen je apel građanima da SOS telefon koriste isključivo starije i osobe slabijeg imuniteta koje su same i nemaju pomoć obitelji ili druge osobe, uz napomenu kako će djelatnici i volonteri koji će dostavljati lijekove i proizvode za održavanje zdravlja te nužne namirnice biti propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije ima novu mail adresu: cz.vusz@vusz.hr. Broj mobitela je 099/ 267-6435.
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike