Sport
POLOJSKA ULTRA 2020

Draksler istrčao šestu, ne i posljednju “stotku”
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
Slatinčanin je utrku na 100 kilometara istrčao s vremenom 11:09:44 sati što mu je donijelo 16. mjesto na Prvenstvu Hrvatske

Uoči korona kaosa slavonskobrodski Ultramaraton klub Mazator i Udruga za promicanje zdravog života Kultura tijela, organizirali su trkačke priredbe pod imenom Polojska ultra. Nastupilo je 178 natjecatelja u utrci na 50 kilometara pojedinačno, i u štafeti 2x25 km te u utrci na 100 km i štafetama 4x25 km, ili 2x50 kilometara.


Među ultramaratoncima koji su sudjelovali u utrci na 100 kilometara, koja je bila ujedno i Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske na stotci bio je i Slatinčanin Goran Draksler (Atletska udruga Moslavina u pokretu iz Kutine). Polojska ultra bila mu je šesta uspješno istrčana "stotka“. U iznimno jakoj konkurenciji s vremenom 11:09:44 sati Draksler je završio kao 16.


- Iako malo prohladno vrijeme je poslužilo, uvjeti su bili odlični, a organizacija za svaku pohvalu. Svaka čast Ultramaraton klubu Mazator i pohvala sucima. Sve je krenulo odlično, za tri sata i 54 minute stigao sam na 42. kilometar, nastavio uspješno te sam 61 km istrčao za 5.35 sati. A onda, od 75. kilometra počeli su problemi, ostao sam bez goriva u trkačkom smislu, ali ni u jednom trenutku nisam pomislio na odustajanje. U tome mi je pomogla moja ekipa, Jasna me jedan dio "vukla“ po stazi, tempo mi je pao, potom mi je hrabrosti dala Vesna koja je odradila pedesetku savršeno te je uz mene bila jedan krug, i onda dolazi čudo: moj kolega Kruno, koji je isto tako bio izvrstan na 50 kilometara, ušao je sa mnom u zadnja dva kruga i izvukao iz mene dodatnu snagu za koju nisam znao da je imam. Tako smo dva kruga odradili za 60 minuta, što mi je osiguralo 16. mjesto na PH-u - prepričavao je svoje dojmove Draksler, izražavajući zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.


Trkači koje Draksler spominje, a koji su mu pomogli da izdrži borbu s vremenom i kilometrima, bili su Jasna Plemeniti iz Našica, koja je trčala za AK Moslavina štafetu 2x50 km, Vesna Janković iz Nize, koja je pod zastavom AK Požega trčala istu štafetu i Krunoslav Bencek, također iz Nize, koji je za SRK Baraber trčao pojedinačno 50 km.


Dugogodišnje aktivno bavljenje trčanjem, tisuće kilometara u nogama i tjelesna izdržljivost pomogli su uspješnom završetku Drakslerove šeste utrke na 100 kilometara, premda je proteklih mjeseci morao sanirati ranije ozljede pa je tijekom zimskih priprema istrčao samo jedan polumaraton i jedan maraton. Njegovi konkurenti u Polojskoj ultri bili su profesionalni trkači, dobro pripremljeni, odlično opremljeni i s cijelom svitom logističke pratnje koja je u svakom trenutku bila spremna pomoći svom natjecatelju. U takvoj konkurenciji 16. mjesto je uspjeh, zapravo veliki je uspjeh uopće doći od starta do cilja utrke na velikih 100 kilometara.
Draksler zahvaljuje Gradu Slatini koji mu je svojom potporom omogućio odlazak na Prvenstvo Hrvatske, Udruzi maratonaca Glasnici istine Virovitičko-podravskoj županiji, čiji je član i s kojom je istrčao tisuće kilometara memorijalnih utrka te svojoj Udruzi Moslavina u pokretu i svima koji prate njegovu upornost i ljubav prema trčanju.
Petar Žarković
Pobijedili Dejan i Veronika
U soloutrci na 100 km očekivano je pobijedio Dejan Radanac (Slavonski Brod) iz AK Sljeme s novim državnim rekordom od 7:14:20 sati. Drugo mjesto zauzeo je Damir Mesec (Našice) iz AK Maksimir sa 7:46:36, a treći je bio Josip Stipčević (Rijeka) iz AK Sljeme s vremenom 8:03:39. U ženskoj konkurenciji Zagrepčanka Veronika Jurišić (AK Sljeme) uvjerljivo je pobijedila s vremenom 7:54:21, druga je bila Antonija Orlić iz istog kluba s 8:06:09, a na treće mjesto plasirala se Našičanka Dubravka Mesec (AK Maksimir) koja je stazu prešla u vremenu 8:27:50 sati.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike