Sport
U JAPANU POLAKO POPUŠTAJU

Srpanjski termin nije više jedina opcija Olimpijskih igara
Objavljeno 23. ožujka, 2020.

Vezani članci

MOO RAZMATRA MOGUĆNOSTI

Novo kupovanje vremena, odgoda se uzima u obzir

Japanski premijer Shinzo Abe prvi je put najavio kako njegova zemlja uzima u obzir mogućnost odgađanja ovogodišnjih Olimpijskih igara koje bi se trebale održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza. Razlog je pandemija koronavirusa, od kojeg je dosada umrlo gotovo 15.000 osoba diljem svijeta.

- Ako održavanje Igara u njihovoj integralnoj formi ne bude moguće, tada ćemo razmotriti mogućnost njihove odgode. No otkazivanje Igara za sada nije opcija - izjavio je Abe u japanskom parlamentu.

Premijer se obratio zastupnicima dan nakon što je Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na svom izvanrednom sastanku donio odluku o donošenju "planiranih scenarija", među kojima je i onaj koji predviđa odgađanje Igara. Predsjednik MOO-a Thomas Bach o mogućnosti odgode Igara potom je obavijestio i predsjednika Organizacijskog odbora Igara Yoshira Morija.

- Nismo mi ti koji odlučuju o odgodi Igara, ali odsada tu mogućnost moramo uzeti kao realnu. Nisam toliko blesav da inzistiram na tome da se Igre održe u planiranom terminu - izjavio je Mori na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Iz MOO-a su najavili kako će o mogućoj odgodi Igara odučiti u sljedećih mjesec dana, ali neke zemlje su poslale jasnu poruku. Kanada neće slati svoje sportaše ni na Olimpijske ni na Paraolimpijske igre ako će se one održati ove godine, a Australski olimpijski odbor najavio je da bi se njihovi sportaši trebali početi pripremati kao da će se Igre održati 2021. H
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike