Regija
BELIŠĆE/VALPOVO

Upitan način isplate uskrsnica: Jedni odgodili, drugi još čekaju
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
Pandemija koronavirusa mnogim je građanima odnedavno život okrenula naglavačke, pa se u skladu s tim iz sata u sat, sukladno naputcima Stožera, mijenja uobičajeni način života. Zbog svega toga ove će godine u povodu uskrsnih blagdana na području Valpovštine najvjerojatnije izostati i uobičajene isplate uskrsnica umirovljenicima, socijalno ugroženima i nezaposlenim osobama koje će se u većini jedinica lokalne samouprave dijeliti tek nakon što prođe krizna situacija.

Vezano uz podjelu uskrsnica za koje je već mnogo ranije osigurao potrebna sredstva u proračunu, iz Grada Belišća stigla je obavijest koju je potpisao gradonačelnik Dinko Burić, a u kojoj se izvješćuju umirovljenici s mjestom stanovanja na području grada Belišća i prigradskih naselja s mirovinom do 2000 kuna mjesečno, da će jednokratne novčane pomoći - uskrsnice i ove godine biti isplaćene, i to u iznosu od 300 kuna, što je za 50 kuna više nego što je Belišće davalo 2019. godine.

- No, zbog izvanredne situacije vezane uz infekciju koronavirusom, zabranu okupljanja i bliskog kontakta, podjela uskrsnica odgađa se do daljnjeg. Navedeni iznos uskrsnica bit će isplaćen čim to okolnosti budu dopustile, odnosno nakon normalizacije stanja prouzročenog koronavirusom - poručio je belišćanski gradonačelnik.

U susjednom mu Valpovu zamjenik gradonačelnika i zapovjednik gradskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Gašparović, kazao je kratko kako je ova problematika još uvijek u fazi rješavanja i kako o tome ništa više ne može reći.

Bizovačka Općina ne isplaćuje uskrsnice, no Petrijevčani zbog iste dobre namjere imaju nemale glavobolje.

- Ne želimo odustati od podjele uskrsnica našim umirovljenicima, no zbog novonastale situacije razmatramo mogućnosti i tražimo najsigurniji način kako da to izvedemo i za naše djelatnike, i za one koji uskrsnice trebaju dobiti, a da ne bi došlo do širenja zaraze - poručuje načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić.

- Prošle godine podijelili smo tristotinjak uskrsnica i svjesni smo koliko one ljudima dobro dođu, no u ovom trenutku primarni nam je cilj sačuvati zdravlje svih naših mještana i zato nije isključena ni mogućnost da uskrsnice podijelimo naknadno, odnosno kada prođe opasnost od zaraze - kazao nam je Zelić. L. Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana