Regija
U BELOM MANASTIRU PEDESETAK OSOBA U SAMOIZOLACIJI

Gradski stožer Civilne zaštite dijelio je maske
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
BELI MANASTIR - Predstavnici Stožera Civilne zaštite Belog Manastira dijelili su jučer maske predstavnicima udruga, djelatnicima pekara, manjim poduzetnicima na području jedinog baranjskog grada.

- Maske smo, među ostalima, podijelili Udruzi prijatelja svetog Martina, koja se još prije desetak dana stavila na raspolaganje gradskom Stožeru Civilne zaštite i, u suradnji s Gradom, prema pozivu obilazi starije i nemoćne građane - kaže zamjenik gradonačelnika Belog Manastira, Goran Hes, nastavljajući kako su maske dobili i sudionici projekta Zaželi (čiji je nositelj GD Crvenog križa), te članovi belomanastirskih romskih udruga. Maske su, inače, na području cijele Baranje deficitarna roba. Nema ih ni u jednoj ljekarni, a pitanje je i kada će stići. Jučer podijeljene maske Grad je kupio vlastitim sredstvima, a izradili su ih manji obrtnici.

Članovi Stožera Civilne zaštite obišli su i belomanastirske tvrtke u kojima je zaposlen veći broj ljudi, poput Starca i Manastira, te trgovine mješovitom robom, koje od jučer rade skraćeno. Zamjenik belomanastirskog Stožera Civilne zaštite, Davor Gotal, još je jednom pozvao Belomanastirce da ne šire paniku jer za nju nema razloga te da ne izlaze na ulice bez posebnih potreba.

Inače, na području Baranje do jučerašnjeg dana nije zabilježena nijedna osoba zaražena koronavirusom. U Belom Manastiru je pedesetak osoba u samoizolaciji, a kako je županijski Stožer Civilne zaštite nedavno izvijestio, u dva slučaja u gradu došlo je kršenja ove mjere. Policija, koja redovito obilazi grad, naime, osobe u samoizolaciji nije zatekla kod kuće. Kako neslužbeno saznajemo, takav je jedan slučaj zabilježen prekjučer u Dardi, u kojoj je radio i jedan ugostiteljski objekt. Svi ostali pridržavaju se naloga državnog stožera Civilne zaštite. Inače, navala na trgovine, zabilježena prvih dana krize, splasnula je. Redovi formirani ispred ulaza u trgovine nastaju isključivo stoga što je preporučeno da u njima boravi manje ljudi. Namirnica ima u dovoljnim količinama i, barem za sada, nema naznaka da će ih nedostajati.

- Najvažnije je da u Belom Manastiru, a koliko znam ni u cijeloj Baranji, za sada nema zaraženih. Stoga sve pozivam da se i nadalje strpljivo pridržavaju mjera - apelira gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob. Ivica Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike