Regija
FB GRUPA ONLINE TRŽNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Na online tržnici nudi svima besplatno salatu
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
VINKOVCI - OPG Sarapa iz vinkovačkog prigradskog naselja Mirkovci priključio se grupi na FB online Tržnica vukovarsko-srijemske županije koja je pokrenuta kako bi spojila proizvođače i kupce nakon zatvaranja tržnice. Mnogima je trženje na vinkovačkoj tržnici bio jedini izvor prihoda. Među njima je i OPG Sarapa, koji je na ovoj svojevrsnoj burzi povrća, gdje proizvođači stavljaju slike, cijene i broj mobitela, objavio kako nudi besplatnu salatu jer, kada je obrana, mora se potrošiti.

- Online tržnica jako je dobra ideja i povrće nam ipak neće propasti jer ima kupaca kojima je potrebna naša roba. Jako puno ljudi se javilo i traži salatu, ali ni jedna osoba koja je došla po salatu, nije je željela uzeti besplatno, nego su platili znajući koliko je truda uloženo. Neki su ostavljali i više novca nego što bismo inače mi naplatili na tržnici – kaže Ivan Sarapa, koji s ocem Dejanom i majkom Sonjom vodi OPG koji djeluje više od deset godina i proizvodi povrće. Osim salate uzgajaju luk, špinat, blitvu, rajčicu, papriku, brokulu, a uskoro dolazi i mladi krumpir, i od toga obitelj živi.

- Imamo dva plastenika od 600 četvornih metara i šest manjih. Sve što proizvedemo prodamo na tržnici. Odlučili smo poklanjati salatu jer nam treba mjesto za rasađivanje rajčice i paprike. Zabrana rada nas je pogodila. Koliko je obiteljskih gospodarastava kao što je naše došlo u situaciju da se mora boriti za opstanak – kaže Ivan Sarapa. M. Flego
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike