Regija
KORONA IM PROMIJENILA “ASORTIMAN”

Umjesto rakije sada proizvode dezinficijens, spasili 5 radnih mjesta
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
PODGORAČ - Tvrtka "Đanić", najveći proizvođač slavonske šljivovice, rakije i likera u Hrvatskoj, zaustavila je proizvodnju svojih dosadašnjih proizvoda te se preorijentirala na proizvodnju alkoholnih sredstava za čišćenje ruku i radnih površina pod nazivom "Virus stop".

Kako je rekao vlasnik tvrtke Goran Đanić, prije dvadeset dana zbog novonastale situacije, morali su otpustiti većinu djelatnike iz tvrtke zbog pada prodaje svih proizvoda. Tada su došli na ideju kako probati spasiti tvrtku od krizne ekonomske situacije.

- Imali smo jednu veću količinu proizvedene robe za nadolazeću turističku sezonu. Budući da je sezona upitna, odlučili smo sve naše destilate predestilirati u dezinfekcijska sredstva zbog nedostatka istih na tržištu. Izvadili smo sve potrebne dozvole i krenuli u proizvodnju, pakiranje i prodaju - rekao nam je Goran Đanić pri tome naglasivši kako je na posao zasad vraćeno pet osoba, ali i da se nadaju povratku i ostalih djelatnika.

U tvrtki će se na dnevno moći proizvesti oko 2000 do 3000 litara zapakiranog proizvoda, no trenutačno rade na nabavi dodatne ambalaže, koju je teško nabaviti te smišljaju novi način ambalažiranja proizvoda.

Proizvodi sadrže 60 posto alkohola s demineraliziranom vodom te uljima naranče. Iz tvrtke naglašavaju kako sredstva nisu kemijski potpomognuta te se sve radi na bazi alkohola i voćnog destilata. M.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike