Regija
MJERE ZA UBLAŽAVANJE POSLJEDICA KRIZE

Požega će smanjiti obveze građanima i poduzetnicima
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
POŽEGA - Kako bi se u kriznoj situaciji pomoglo građanima i poslodavcima, na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik će predložiti donošenje odluke o smanjenju prireza za tri posto i smanjenju poreza na potrošnju s tri na jedan posto. Građani će biti oslobođeni plaćanja naknada za vrtiće, škole i školski obrok. U dogovoru s privatnim vrtićima, Grad Požega će i dalje snositi svoj dio troškova kako bi se očuvala radna mjesta te kapaciteti vrtića. Poseban naglasak stavit će se na pomoć ugostiteljima, koji će biti oslobođeni plaćanja troškova zakupa poslovnih prostora i javnih površina u vrijeme njihova nekorištenja - stoji na internetskim stranicama Grada.

Najavljeno je i da će Grad uvesti i odgode te obročne otplate potraživanja prema fizičkim i pravnim osoba, a kamate neće biti obračunate. Sukladno odlukama nadležnih ministarstava, postupit će se vezano uz spomeničke rente i turističke pristojbe. Namjera je participirati i u smanjenju komunalne naknade.

"U ovim kriznim vremenima želimo pokazati kako smo prijatelji našim poduzetnicima i da ćemo im nastojati pomoći. Na tjednoj bazi održavat ćemo sastanke s gospodarstvenicima s područja grada i donositi odluke koje će biti u smjeru pomaganja gospodarstva. Grad Požega poduzima sve mjere kako bi se širenje koronavirusa i kriza držali pod kontrolom", riječi su gradonačelnika Darka Puljašića. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike