Regija
OPĆINA SEMELJCI POSTIGLA JEDNOGLASNU ODLUKU SVIH TRGOVACA

U svih pet naselja trgovine ne rade nedjeljiom
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
SEMELJCI - Od protekle nedjelje, 22. ožujka, sve prodavaonice na području općine Semeljci više ne rade nedjeljom. Tako u svih pet naselja ove općine na istoku Đakovštine ne radi deset prodavaonica koje su u vlasništvu pet poslodavaca, od kojih je samo jedan s tog područja, ostali su iz Zagreba, Vinkovaca... Načelnik Grga Lončarević kaže kako je inicijator ideje o neradnoj nedjelji u semeljačkom kraju još od prije semeljačka Općina, a podržao ju je i župnik.

- Sada su s tom odlukom suglasni svi trgovci što imaju radnje na našem području i pred nama je sporazum o tome koji će potpisati i Općina i trgovci - kaže Lončarević. Jer lokalne samouprave ne mogu zabraniti rad trgovaca nedjeljom, to može biti samo rezultat dogovora, sporazuma grada/općine s poslodavcima. Tako sada nedjeljom kod kuće na području općine Semeljci ostaje čak dvadesetak djelatnika u trgovini, da napokon imaju neradnu nedjelju i provedu ju u krugu obitelji.

Semeljci su druga općina u Đakovštini koja je postigla dogovor s trgovcima o neradnoj nedjelji; prije nešto manje od tri mjeseca, nakon Nove godine, prva je to postigla Općina Satnica Đakovačka.

Načelnik Lončarević dodaje kako će pri usvajanju sporazuma, njegovu potpisivanju, u hodu biti rješavano i pitanje rada trgovina blagdanima i praznicima. S.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike