Osijek
ZIMSKE SLUŽBE UNIKOM I CESTING

Ercegovac: Spremno očekujemo snijeg
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
Prve pahuljice snijega jučer su počele padati u 11 sati, a zimske službe snijeg su i očekivale prema meteorološkim najavama, čak prije mjesec dana, kaže rukovoditelj Unikomove Radne jedinice Prometnice Marijo Mišetić, koji je voditelj Zimske službe za gradske prometnice, trgove i staze.

- Iako ove godine nije bilo snijega, pratimo stalno vremensku prognozu. Da će pasti snijeg, znamo već danima i spremni smo. Samo to sada i radimo jer smo ostale radove obustavili. Već u nedjelju smo pripremili kamione, stavili ralice i posipače soli kako bismo spremni dočekali snijeg koji je počeo padati prijepodne, a prema meteorolozima bit će ga i više. Temperature su takve da će ga, prema vremenskoj prognozi, biti i u ostalim dijelovima Hrvatske, a najavljeno je da će snijega u nas biti više nego drugdje - kaže Marijo Mišetić.

Dodaje da su pozvali radnike koji će raditi dežurstva u Zimskoj službi na području grada Osijeka na svim prometnicama za koje su zaduženi u Zimskoj službi. Opreme i soli imaju dovoljno. Djelatnici Radne jedinice Prometnice obavljat će svoj posao u skladu s trenutnom situacijom, što znači uz mjere opreza i zaštite u zdravstvenom smislu, ali ceste moraju biti prohodne za promet.

U Cestingu, koji pokriva ceste na širem području, navode da su i oni spremni i prate situaciju da bi mogli odmah reagirati. Pomoćnik direktora Cestinga Nikola Ercegovac kazao nam je kako su u prvom stupnju pripravnosti.

- Dežurstva su uspostavljena na terenu, spremna su nam vozila, posipači i ralice. Soli i kamene sitneži za posipanje imamo dovoljno, očekujemo početak padanja pa da krenemo s poslom. Kod Bjelovara je već počeo padati, ovdje na području Osijeka oko podneva su prve pahuljice krenule, pa se situacija smirila. No, spremno očekujemo snijeg u kasnijim satima. Jedino što bi moglo stvoriti poteškoće je to što sol djeluje uz uvjet da ima prometa, odnosno da određen broj vozila prolazi cestama nakon što ih mi pospemo solju i da gazi taj sloj. Promet je sada jako malog intenziteta, ne voze ni teška vozila ni autobusi. No mi ćemo dati sve od sebe - kazao nam je Nikola Ercegovac. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana