Autoglas
GOODYEAR PREDSTAVIO GUMU EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 2

Ljetna guma za rekordan broj prijeđenih kilometara
Objavljeno 24. ožujka, 2020.

Na tržište je stigla nova Goodyearova ljetna guma EfficientGrip Performance 2, koja je na usporednim testovima oduševila svojom visokom izdržljivošću. Naime, u broju prijeđenih kilometara čak je 50 posto bolja od prethodnice, a u Goodyearu uvjeravaju kako će se uz nju prijeći 20 posto više kilometara nego s njezinom najtješnjom suparnicom na testu, gumom Michelin.

Nova Goodyearova guma EfficientGrip Performance 2 beskompromisno je rješenje za sve vozače koji od svojih guma očekuju najveći mogući broj prijeđenih kilometara i ujedno visoku razinu izdržljivosti. Nasljednica iznimno omiljene gume EfficientGrip Performance, osim nepobjedivog broja prijeđenih kilometara, odlikuje se također izvrsnim kočenjem na mokroj i na suhoj podlozi. EfficientGrip Performance 2 postiže impresivni broj prijeđenih kilometara, čak 50 posto više nego prethodnica. Njezinu izdržljivost potvrdili su neovisni testovi organizacije TÜV SÜD, na kojima je guma prema broju prijeđenih kilometara bila čak 20 posto bolja od najbliže suparnice, gume Michelin. U usporedbi s konkurentskim gumama na testu oduševila je i najkraćim zaustavnim putom na mokroj i suhoj podlozi.

- Zahvaljujući tehnološkim dostignućima naše skupine dizajnera i inženjera, guma EfficientGrip Performance 2 vozačima će omogućiti više prijeđenih kilometara i istodobno će im osigurati visoku razinu izdržljivosti. To je dostignuće na koje smo iznimno ponosni - ne samo da će vozači moći uživati u većoj izdržljivosti nego će uz duži životni vijek svojih guma pomoći i okolišu - istaknuo je pri predstavljanju gume Xavier Fraipont, Goodyearov potpredsjednik za područje razvoja proizvoda u regiji EMEA.

Guma se ponosi brojnim inovativnim značajkama koje omogućuju veći broj prijeđenih kilometara i visoku razinu izdržljivosti. Gumu karakterizira velika elastičnost i fleksibilnost gaznog sloja, što pridonosi manjoj istrošenosti gume na gruboj cestovnoj površini, a pritom se ne smanjuje izdržljivost gume na mokroj i suhoj podlozi. Za učinkovito raspršivanje vode i kraći zaustavni put na mokroj podlozi pobrinuo se veći broj prianjajućih rubova i njihova dužina te optimizirana krutost gumene smjese. Veću krutost i poboljšanu stabilnost vozila u kritičnim situacijama osiguravaju velika rebra u središnjem dijelu gaznog sloja.

Guma Goodyear EfficientGrip Performance 2 dostupna je u 45 dimenzija za naplatke od 15 do 18 inča.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike