Autoglas
LADA JE NARASLA

Rusi doradili Nivu spremnu za apokalipsu
Objavljeno 24. ožujka, 2020.
Lada Niva spremna je za moguću apokalipsu i može se kretati po svim terenima - blatu, snijegu, makadamu...

Ruska tvrtka VIS Auto iz grada Tolyattija specijalizirala se za proizvodnju posebnih vozila temeljenim na Ladinim modelima. Upravo tako je i nastao ovaj golemi pick-up naziva VIS-23461.

Kako se vidi i na fotografijama, temelj ovog impozantnog vozila je Lada Niva 4×4, na koju su ugrađeni golemi kotači s posebnim gumama (radijusa 122 cm), koji ovom vozilu omogućuju prohodnost na najtežim terenskim cestama i putevima.

Ipak, Rusi su na ovu Nivu (koja je postala pick-up s dvostrukom kabinom), dodali i još mnogo toga. Tu su lisnate opruge straga te blokada stražnjeg diferencijala, a glavnu riječ vodi standardni Ladin 1,7-litreni benzinski motor s 83 konjske snage i 5-stupanjskim mjenjačem.

Također, izmijenjena je i prednja maska, a dodani su i novi hladnjaci. U unutrašnjosti je sve ostalo isto, uz nove kožne presvlake sjedala. Tako će se vlasnici “originalne” Nive u ovome VIS-u osjećati “kao doma”.

Rusi su kao i mnogo puta do sada pokazali da nemaju granice u svojim dotjerivanjima automobila, a posebno onih Ladinih, no ovaj pick-up izgleda kao idealno vozilo za apokalipsu.

Cijena ove prerade nije poznata, a dostupna je isključivo ruskim kupcima te prema posebnoj narudžbi. Ne trebate sumnjati da će ove Lade biti isporučene kupcima kojima posezanje u džep nije nikakav problem. L.M.