Novosti
DEVET DOJAVA POLICIJI

Dvije osobe koje su trebale biti u samoizolaciji otišle u BiH!?
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
Za sada imamo 755 osoba u samoizolaciji, rekao je Ladislav Bece

Četiri osobe jučer su napustile samoizolaciju u Osječko-baranjskoj županiji. Dok su dvije pronađene, za dvije je utvrđeno da su napustile Hrvatsku.
- Imali smo devet dojava o kršenju samoizolacije i potvrđena su četiri slučaja. Dvije osobe su napustile Hrvatsku i otišle u Bosnu i Hercegovinu. Za sada imamo 755 osoba u samoizolaciji, rekao je Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske, na konferenciji za medije Kriznog stožera Osječko-baranjske županije.
Nakon velikog potresa koji je u nedjelju pogodio Zagreb i okolicu, policija je postavila pet punktova na ulaz u Osječko-baranjsku županijiu i evidentirala 450 osoba koje su došle s tog područja. Za sada se utvrđuje je li netko od njih napustio samoizolaciju.
Oni koji su uhvaćeni u napuštanju samoizolacije prijavljen su državnom inspektoratu i slijede im novčane kazne.
- Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja, ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužne su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave - područuju iz PU osječko-baranjske. S.Lacić