Mozaik
PANDEMIJA VIRUSA ZADALA JE KONAČAN UDARAC ČASOPISU NA AMERIČKOM TRŽIŠTU

Gasi se tiskano izdanje “Playboya”
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
Kultni magazin za muškarce, "Playboy", nakon gotovo sedam desetljeća odustaje od svog tiskanog izdanja u SAD-u zbog krize prouzročene koronavirusom. Inače, "Playboy" je već prije bio u financijskim problemima, a pandemija virusa zadala je konačan udarac njegovu tiskanom izdanju, objavila je tvrtka na svom blogu.

Nadolazeće proljetno izdanje bit će posljednje na papiru za taj magazin koji je, osim po erotskim fotografijama, poznat i po svojim intervjuima, političkim tekstovima i fikciji. Playboy godinama gubi prihode, a prodaja mu je desetkovana od zlatnog doba sedamdesetih, kad je prodavao milijune primjeraka. Prošle su godine zbog gubitaka, sa šest izdanja godišnje, prešli na objave jednom u kvartalu, no ni to nije pomoglo.

- Prošli tjedan, kad je utjecaj pandemije koronavirusa na proizvodnju i dobavne lance postajao sve jasni i jasniji, bili smo primorani ubrzati razgovor koji smo već interno vodili. Odlučili smo da će naše izdanje na proljeće, koje na kioske i kao digitalno izdanje stiže ovaj tjedan, biti naše posljednje tiskano izdanje ove godine u SAD-u - stoji na blogu magazina objavljenom ovih dana.

Magazin “Playboy” nastavit će s aktivnostima na internetu, kao i s tiskanim izdanjima u drugim državama. Kraj jedne ere predstavljala je i smrt osnivača Hugha Hefnera, koji je preminuo 2017. u 91. godini. Hina
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LEGENDA SPAGHETTI VESTERNA I AMERIČKOG FILMA

Clint Eastwood slavi 90. rođendan

2

POZNAT PO RADU S BENDOM KISS

Iznenada preminuo gitarist Bob Kulick

3

POZNATO JE KAD U ZAGREB DOLAZI LEGENDARNI BEND

Simple Minds stižu 6. srpnja 2021.