Mozaik
MATEJ PODGORŠČAK, OSJEČANIN OBJAVIO NOVI SINGL I SPOT

Pjesma ima zarazan refren, koji prvi put pjevam u falsetu
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
Spot za pjesmu snimljen je u Trici, a u njemu se pojavljuje i balerina

Mladi talentirani osječki glazbenik Matej Podgorščak predstavio je ovih dana "Volim te više", novu pjesmu autorskog dvojca Marine i Daniela Hojsaka. Produkciju, koja prati aktualne svjetske pop-trendove, odradili su Tomislav Jelić Kameny i Daniel Hojsak za Styx Production.

Iza Mateja već su tri uspješna singla "Sada i zauvijek", "Prašina" te kantautorski uradak "Samo hodaj". Pjesma "Volim te više" emotivna je balada koja će zasigurno nastaviti uspješan niz jer ju krasi sada već prepoznatljiv Matejev prekrasni vokal. Videospot, sniman u Osijeku u cafe-baru Trica, koreografski je upotpunila balerina Iva Jelinović, koja je Matejevu emociju sjajno prenijela plesnim pokretima. Matej Podgorščak glazbom i pjevanjem bavi se od malih nogu. Pohađao je osnovnu glazbenu školu, svirao u tamburaškom orkestru i raznim tamburaškim sastavima, a poslije se potpuno posvetio pjevanju i sviranju u pop-rock bendu. Uspješno je nastupao u glazbenom showu "Zvijezde", ušavši među 21 najboljeg natjecatelja, nakon čega se okrenuo samostalnoj karijeri. Spot za pjesmu osmislio je sam, a montirao ga je njegov bratić Marko Podgoščak.

Kako je nastala tvoja nova pjesma "Volim te više", tko su autori?

- Pjesmu je napisala Marina Hojsak, a aranžman i produkciju odradili su Daniel Hojsak i Kameny. Pjesma ima zarazan refren, i to me najviše privuklo da ju otpjevam. Kad bih ju uspoređivao s prijašnjim pjesmama, razlikuje se najviše prema samoj pjevačkoj izvedbi, odnosno tehnici, s obzirom na to da do sad nisam pjevao u falsetu, posebice ne u refrenu, ali mislim da je super ispalo i mislim da je pjesma odlična uvertira za proljetne dane koji su nam pred vratima.

Ovo ti nije prva suradnja sa Styx Productionom, zar ne? Što ti se najviše sviđa u radu s njima?

- Surađujem sa Styxom od pjesme ‘Sada i zauvijek‘ i moram priznati da sam jako mnogo naučio od njih i da su me usmjerili na pravi put. Napravili smo do sada četiri uspješna singla, od kojih je jedan bio i moja autorska pjesma ‘Samo hodaj‘. Sve u svemu, kao pjevaču, a i autoru, mnogo su mi pomogli i na tome sam im zahvalan! S njima u radu najviše mi se sviđa kompromis i želja da uvijek daju maksimum od sebe kako bi pjesma bila na 100 %.

Sam si režirao spot. Je li to prvi put i odakle inspiracija?

- Ideja mi je došla spontano nakon što sam proveo jednu večernju kavu u Trici, jako mi se svidio prostor i uzeo sam svoju bilježnicu, u koju inače pišem tekstove, i počeo pisati/crtati ‘storyboard‘.

Zašto je snimljen baš u Trici? Ima li to mjesto neko posebno značenje za tebe?

- Trica je definitivno kultni osječki lokal i sam je ambijent unikatan i zbog toga sam se odlučio za tu lokaciju.

U spotu glumi balerina. Je li to plod prijateljstva iz osječkog HNK-a?

- Balerina Iva Jelinović inače je iz Beograda i prvi smo se put uživo vidjeli upravo na samom setu i moram priznati za jednu mladu curu jako je profesionalna i posvećena jer nismo imali mnogo vremena i koreografija se doslovno smišljala na licu mjesta.

Kad smo kod kazališta, premijerno je izveden Simfo-rock koncert u kojemu si sudjelovao, kakve dojmove imaš s te večeri?

- Meni osobno ovaj koncert mnogo znači jer me osječka publika do sada nije imala prilike čuti uživo i htio bih zahvaliti profesoru Damiru Šenku, koji me je uključio u kompletan projekt, jer mi je omogućeno da se pokažem u jednom potpuno drukčijem izdanju, i to pjevajući Queen, koji su mi u glazbenom smislu veliki uzori. Uspjeli smo održati premijeru 12. ožujka, prije zatvaranja HNK-a i mislim da je bila jako uspješna, iako gledalište nije bilo puno, ali s obzirom na situaciju, potpuno razumljivo. Ovim putem zahvaljujem publici, koja je nazočila i pozivam sve da dođu kada ponovo počnu prikazivati koncert.

Iako trenutačno živimo u vrlo neizvjesnoj situaciji, možeš li nam otkriti neke svoje planove za proljeće i ljeto?

- Ova će se situacija smiriti, nadam se do početka ljeta, i tada planiram izdati novu pjesmu, koju već duže snimam u Zagrebu u novom studiju s novim producentom Marinom Bandom. Moram priznati da sam jako uzbuđen zbog te pjesme i mnogo očekujem od nje, ali o tome ćemo više pred ljeto!

Tanja Kvorka
planovi
POČETKOM

LJETA STIŽE

NOVI SINGL
Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

Najčitanije iz rubrike