Osijek
PRIORITETI GČ-A DONJI GRAD

Semafor na Zelenom polju, novi nogostup...
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
Vijeće GČ-a Donji grad usvojilo je program prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture četvrti u 2020. godini, koji bi trebali biti realizirani iz proračuna Četvrti u iznosu od 717.600 kuna. Nakon izvršenja programa konačno se mogu očekivati poboljšanja infrastrukture na nekim kritičnim točkama u ovoj gradskoj četvrti - Vinogradskoj i Cvjetkovoj ulici, te na Vijencu Murse i uz dječje igralište na Trgu bana Jelačića.

Najveći dio novca, 323.600 kuna, uložit će se u održavanje nogostupa. I to najprije u Vinogradskoj i na sjevernoj strani Gupčeve ulice, od raskrižja s Trgom bana Jelačića do raskrižja s Cvjetkovom, a potom i u Vukovarskoj ulici od raskrižja s Lanosovićevom do kućnog broja 270. Također, nogostup će se obnavljati i duž zapadne strane Petkove ulice, na Trgu bana J. Jelačića, ispred kućnog broja 25, na zapadnoj strani Vijenca Murse kod Hrvatske pošte, u Huttlerovoj ulici od broja 25 do raskrižja s Vodeničkom ulicom, na sjevernom potezu Gojkovićeve i Tijardovićeve ulice te na sjevernoj strani Krstove, od raskrižja s ulicom K.Š. Gjalskog do Zelenog polja. Popravci nogostupa bit će obavljani i u Kišpatićevoj ulici od broja 34 do 52, u Sarajevskoj ulici od raskrižja s Gupčevom do raskrižja s Krstovom te u Vukovarskoj ulici od ulaza na Vijenac Murse do Saponije. Konačno će nogostup biti obnovljen i u do neprepoznatljivosti zubom vremena devastiranoj Cvjetkovoj ulici na potezu od raskrižja s Crkvenom do raskrižja s Kišpatićevom ulicom.

Iz proračuna četvrti 100 tisuća kuna investirat će se pak u javnu rasvjetu na najkritičnijim točkama - u Vinogradskoj, ulici B. Radičevića i Mostarskoj. Kao i na Trgu bana Jelačića uz dječje igralište, koje već godinama vapi za kvalitetnijom rasvjetom.

U urbanu opremu Donji grad će uložiti 144.000 kuna. Od toga najviše, na oduševljenje roditelja tamošnjih školaraca, u postavljanje semafora na raskrižju Krstove i ulice Zeleno polje - prometnom čvorištu na kojemu se brzina automobila već godinama ne može smanjiti, iako se već pokušavalo raznim treptačima i upozorenjima. Također, duž četvrti, u okviru budžeta za urbanu opremu, postavljat će se prometna ogledala - na raskrižju Vinogradske i Livadske ulice, te na raskrižju Cvjetkove i Crkvene ulice; zaštitni stupići- na Vijencu Murse kod Obrtničke škole od sportske dvorane do trafostanice, na tri lokacije u Huttlervoj ulici i na križanju Gojkovićeve i Huttlerove uz kružni tok; posude za otpad - na Trgu bana Jelačića uz dječje igralište i na Vijencu Murse; posude za pseći otpad - po jedan u Krstovoj, Vukovarskoj, Gupčevoj i na Vijencu Murse, te po dva u ulici Zeleno polje i Sarajevskoj ulici. Na Zelenom polju kod okretišta tramvaja postavit će se dva stalka za bicikle. I. Solar
Planiraju se potaknuti i projekti o kojima donjograđani godinama pričaju i sanjaju, ali nikako da dočekaju
Kapitalne investicije
Predsjednik Vijeća GČ-a Donji grad, Frano Barać, ističe: Riječ je o kapitalnim ulaganjima koja moraju dobiti financijsku podršku Grada Osijeka, poput generalne rekonstrukcije Vinogradske ulice, koju je nemoguće infrastrukturno urediti iz proračuna četvrti zbog poteškoća s imovinskopravim odnosima i slivnim vodama. Za sada, ističe se, izgledno je da bi od kapitalnih ulaganja tijekom 2020. godine u GČ-u Donji grad trebala početi realizacija projekta reciklažnog dvorišta i kružnog toka na krajnjem istoku četvrti.
Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike