Osijek
PRIORITETI GČ-A DONJI GRAD

Semafor na Zelenom polju, novi nogostup...
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
Vijeće GČ-a Donji grad usvojilo je program prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture četvrti u 2020. godini, koji bi trebali biti realizirani iz proračuna Četvrti u iznosu od 717.600 kuna. Nakon izvršenja programa konačno se mogu očekivati poboljšanja infrastrukture na nekim kritičnim točkama u ovoj gradskoj četvrti - Vinogradskoj i Cvjetkovoj ulici, te na Vijencu Murse i uz dječje igralište na Trgu bana Jelačića.

Najveći dio novca, 323.600 kuna, uložit će se u održavanje nogostupa. I to najprije u Vinogradskoj i na sjevernoj strani Gupčeve ulice, od raskrižja s Trgom bana Jelačića do raskrižja s Cvjetkovom, a potom i u Vukovarskoj ulici od raskrižja s Lanosovićevom do kućnog broja 270. Također, nogostup će se obnavljati i duž zapadne strane Petkove ulice, na Trgu bana J. Jelačića, ispred kućnog broja 25, na zapadnoj strani Vijenca Murse kod Hrvatske pošte, u Huttlerovoj ulici od broja 25 do raskrižja s Vodeničkom ulicom, na sjevernom potezu Gojkovićeve i Tijardovićeve ulice te na sjevernoj strani Krstove, od raskrižja s ulicom K.Š. Gjalskog do Zelenog polja. Popravci nogostupa bit će obavljani i u Kišpatićevoj ulici od broja 34 do 52, u Sarajevskoj ulici od raskrižja s Gupčevom do raskrižja s Krstovom te u Vukovarskoj ulici od ulaza na Vijenac Murse do Saponije. Konačno će nogostup biti obnovljen i u do neprepoznatljivosti zubom vremena devastiranoj Cvjetkovoj ulici na potezu od raskrižja s Crkvenom do raskrižja s Kišpatićevom ulicom.

Iz proračuna četvrti 100 tisuća kuna investirat će se pak u javnu rasvjetu na najkritičnijim točkama - u Vinogradskoj, ulici B. Radičevića i Mostarskoj. Kao i na Trgu bana Jelačića uz dječje igralište, koje već godinama vapi za kvalitetnijom rasvjetom.

U urbanu opremu Donji grad će uložiti 144.000 kuna. Od toga najviše, na oduševljenje roditelja tamošnjih školaraca, u postavljanje semafora na raskrižju Krstove i ulice Zeleno polje - prometnom čvorištu na kojemu se brzina automobila već godinama ne može smanjiti, iako se već pokušavalo raznim treptačima i upozorenjima. Također, duž četvrti, u okviru budžeta za urbanu opremu, postavljat će se prometna ogledala - na raskrižju Vinogradske i Livadske ulice, te na raskrižju Cvjetkove i Crkvene ulice; zaštitni stupići- na Vijencu Murse kod Obrtničke škole od sportske dvorane do trafostanice, na tri lokacije u Huttlervoj ulici i na križanju Gojkovićeve i Huttlerove uz kružni tok; posude za otpad - na Trgu bana Jelačića uz dječje igralište i na Vijencu Murse; posude za pseći otpad - po jedan u Krstovoj, Vukovarskoj, Gupčevoj i na Vijencu Murse, te po dva u ulici Zeleno polje i Sarajevskoj ulici. Na Zelenom polju kod okretišta tramvaja postavit će se dva stalka za bicikle. I. Solar
Planiraju se potaknuti i projekti o kojima donjograđani godinama pričaju i sanjaju, ali nikako da dočekaju
Kapitalne investicije
Predsjednik Vijeća GČ-a Donji grad, Frano Barać, ističe: Riječ je o kapitalnim ulaganjima koja moraju dobiti financijsku podršku Grada Osijeka, poput generalne rekonstrukcije Vinogradske ulice, koju je nemoguće infrastrukturno urediti iz proračuna četvrti zbog poteškoća s imovinskopravim odnosima i slivnim vodama. Za sada, ističe se, izgledno je da bi od kapitalnih ulaganja tijekom 2020. godine u GČ-u Donji grad trebala početi realizacija projekta reciklažnog dvorišta i kružnog toka na krajnjem istoku četvrti.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana