Regija
ŽUPANIJA BRINE ZA LIJEČNIKE I NJIHOV OSTANAK

Subvencioniraju kamate na stambene kredite za 20 zdravstvenih djelatnika
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
Subvencija po korisniku iznosi 50 posto ugovorene kamate, do 1000 kuna mjesečno

Polovinom siječnja, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, objavio je javni poziv za subvenciju kamata na stambene kredite kojih su korisnici doktori medicine, magistri farmacije i magistri medicinske biokemije zaposleni u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija. Pravo na subvenciju imali su zaposlenici na neodređeno vrijeme u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, a koji već imaju ugovoren stambeni kredit za nekretninu koja služi za stanovanje. Uvjete iz javnog poziva zadovoljilo je ukupno dvadeset zdravstvenih djelatnika, što je najveći broj u posljednje tri godine, od kada Virovitičko-podravska županija koristi ovu subvenciju, a za što je u proračunu županije ove godine osigurano 110.000,00 kuna.

– Ljudi su ključni čimbenik uspješnog zdravstvenog sustava, a posebno se to vidi danas, u vrijeme koronavirusa, kada su nam zdravstveni djelatnici iznimno važni. Nastavak je ovo mjere ulaganja u zdravstvo na području Virovitičko-podravske županije. Prošle smo godine izgradili novu zgradu dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, opremili operacijske sale i jedinicu intenzivnog liječenja, dobili smo magnetsku rezonancu. Energetski se obnavlja zgrada Opće medicine u Virovitici, Doma zdravlja u Slatini, ambulante u Bušetini, Suhopolju... To su sve pozitivne stvari za zdravstvo naše županije, no ako nemate adekvatne ljude, liječnike, sve zgrade i oprema koja se gradi i nabavlja, ništa ne znače. Liječnici su rezultat dobrog zdravstva neke lokalne sredine. Zato im pomažemo, s jasnim ciljem kako bi naši stanovnici, kao i oni koji gravitiraju našem području, imali vrhunsku brigu i skrb o svom zdravlju – naglasio je župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

Iznos subvencije kamata po korisniku iznosi 50 posto iznosa ugovorene kamate na kredit, u iznosu do 1.000,00 kuna na mjesečnoj razini. Subvencija kamata na kredite odobrava se za razdoblje od jedne godine, od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine, a za svaku sljedeću kalendarsku godinu objavit će se novi javni poziv na koji se svi korisnici mogu ponovno prijaviti. Prošle godine Županija je potpisala ugovor s 19 korisnika, a 2018. godine bilo ih je 14.

Dijana Stanić Rešicki
Uvjete iz javnog poziva zadovoljio je najveći broj zdravstvenih djelatnika otkako Županija provodi ovu mjeru
Najčitanije iz rubrike