Regija
STOŽERI GRADA I ŽUPANIJE

Nema potvrđenih
zaraženih virusom
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
VINKOVCI


U Vukovarsko-srijemskoj županiji i dalje nema potvrđenih slučajeva pojave koronavirusa, ukupno je testirano 38 osoba. Pod mjerama samoizolacije nalazi se 881 osoba, bilo je 25 dojava o kršenju samoizolacije, od toga četiri prekršajne prijave.


- S obzirom na to da je epidemiološka situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji stabilna, pozivamo sve građane da se pridržavaju svih mjera i uputa za prevenciju širenja od pojave koronavirusa i da ostanu kod kuće - rekao je Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.


Stožer civilne zaštite grada Vinkovaca održao je svoju redovnu sjednicu, a vinkovački gradonačelnik i zapovjednik Stožera Ivan Bosančić, između ostaloga, rekao je: "Ograničeno kretanje stanovnika nadzirat će policija, a prema potrebi i članovi Stožera civilne zaštite grada Vinkovaca koji će imati istaknute iskaznice stožera, kao i prsluke grada Vinkovaca. Imat ćemo vjerojatno veliki dolazak naših sugrađana koji su na privremenom radu u Zagrebu, ili stanuju u Zagrebu, zbog potresa. Apeliram na sve njih, da ako su imali kontakte s ljudima koji su sumnjivi ili zaraženi koronavirusom, neka se pridržavaju svih mjera koje su predložene. Ako imaju ikakvu sumnju neka idu u samoizolaciju. Kroz iduće razdoblje mi, kao gradska uprava, stojimo na raspolaganju svima, poznati su brojevi telefona. Ako mi ne možemo pomoći uputit ćemo ih onima koji to mogu. Svi smo u mislima i molitvama uz građane Zagreba i stojimo na raspolaganju našim Vinkovčanima koji se vraćaju iz Zagreba. Grad Vinkovci, Stožer civilne zaštite ima dežurstvo 24 sata, i svi se mogu javiti na brojeve: 032337200 i 0915640700 te na e-mail: civilna.zastitavk@vinkovci.hr. Ovim putem želim još jednom zahvaliti svim našim sugrađanima na disciplini i pridržavanju svih propisanih mjera. Još više možemo smanjiti kretanja po gradu i samo tako možemo dugo ostati bez zaraženih u Vinkovcima, kao i Vukovarsko-srijemskoj županiji".


Zbog ukidanja gradskog prijevoza Grad Vinkovci osigurao je izvanrednu autobusnu liniju samo za one građane koji radi posla ili hitnosti moraju koristiti gradski prijevoz.
- Riječ je o linijama koje polaze iz Vinkovačkog Novog Sela i Slavije, no molimo građane za opreznost te da ga što manje koriste, neka čuvaju svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih - rekao je Bosančić. M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike