Osijek
ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

U Osijeku nema novoboljelih,
u ZJZ-u testiranja i
za Vukovar i Vinkovce
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
PU izdaje osobne samo za hitne slučajeve

OSIJEK - U Osječko-baranjskoj županiji nema novoboljelih od koronavirusa, a osječki županijski Zavod za javno zdravstvo obavljat će testiranja za područje Vukovara i Vinkovaca te prema potrebi i za druge slavonske županije, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

 

 

Ravnatelj Zavoda Zlatko Pandžić rekao je na konferenciji za novinare kako je svih jučerašnjih 12 testova bilo negativno, uključujući i ranija tri sumnjiva slučaja, koja su bila poslana na ponovno testiranje.
S obzirom na situaciju koja je u Zagrebu nastala nakon jutrošnjeg potresa, izvijestio je kako će osječki Zavod od danas do daljnjega obavljati testiranja za bolnice u Vukovaru i Vinkovcima, te tako "rasteretiti potrebe u Zagrebu".
 "Ako bude mogućnosti i potrebe, proširit ćemo to i na Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju", najavio je Pandžić.

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece kazao je kako je u protekla 24 sata zaprimljeno 14 dojava o kršenju samoizolacije,  u pet slučajeva to je i potvrđeno, a radi se o osobama s područja Đakova, Našica, Osijeka, Donjeg Miholjca i Čepina.
Dodao je kako se u samoizolaciji trenutno nalazi 990 osoba.
Najavio je kako od će ponedjeljka Policijska uprava raditi po drugačijem režimu, pa će neposredni rad sa strankama biti obustavljen, a radit će se jedino izdavanje osobnih iskaznica, i to u opravdanim i žurnim situacijama te vozačkih dozvola vozačima profesionalcima.
Svi ostali zahtjevi za izdavanjem određenih dokumenata mogu se slati elektronskom poštom ili putem sustava e-građanin, poručio je načelnik Bece.

 

 

S  obzirom na to da je odlukom nacionalnog Stožera ukinut javni međugradski prijevoz, što stvara probleme tvrtkama s ovoga područja u kojima rade radnici iz okolnih mjesta, načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović kazao je kako se radi se na rješavanju toga problema kako bi se organizirao prijevoz isključivo za radnike.
Gradski stožer Grada Osijeka tijekom današnjeg poslijepodneva izvjestit će o modelu osiguranje prijevoza za radnike kojime je on neophodan radi dolaska na posao.


Zamjenik župana i predsjednik Stožera izvjestio je kako će se uz policiju u općinama i gradovima mjere propisane za zaštitu od širenje koronavirusa provoditi i pripadnici civilne zaštite. Te osobe će biti odjevene u odore CZ-a, imat će pravoljaljanje iskaznice, a njihova imena bit će i u evidenciji Stožera i PU-a
U ime Stožera uputio je snažnu podršku stanovnicima Zagreba, koje je jutros pogodila nova tragedija, istaknuvši kako će Slavonija "za njih učiniti sve što može".
D. Kuštro/Hina

Novih 29 slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 235 oboljelih

Od jučer u 16 sati u Hrvatskoj je zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestilo je u nedjelju ujutro Ravnateljstvo civilne zaštite.

Ukupno je to 235 oboljelih, kazala je na konferenciji za medije ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

Apelirala je na građane koji su jutros zbog potresa u Zagrebu izašli na ulice, da se odgovarajuće odjenu i sačuvaju od hladnoće te pridržavaju mjera distanciranja jedni od drugih zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Možda ste propustili...

KNJIGA O SLOVAČKIM PREZIMENIMA I NADIMCIMA

Riznica etnoloških i onomastičkih podataka

JOSIPOVČANI O PRAGOVIMA

Ne želimo da se i nama dogodi požar

SIMBOL GRADA OSTAO BEZ SVOJIH PREPOZNATLJIVIH OBILJEŽJA

Uoči skorašnje obnove s pješačkog mosta uklonjeni lokoti ljubavi i rasvjeta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKO PRIZNANJE

Gastroportal Chef’s Pencil ugostio Đukića

2

TRADICIONALNA PREZENTACIJA ČEŠKE BESEDE

Dan češke kulture
uz ples i pjesmu

3

U CARITASOVOM CENTRU ZA PRIHVAT BESKUĆNIKA

Zdravstvene radionice u Domu sv. Vinka