Sport
MILE ŠKORIĆ, KAPETAN NK OSIJEK

Samo da ova kriza prođe i mi se vratimo svome poslu
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
- Treniramo u skupinama, u mojoj su Marić, Majstorović i Ivušić - otkriva Škorić

Apstinencija od utakmica koju je izazvala pandemija koronavirusa vjerojatno je najčudnija igračima koji nisu naviknuti u ovo doba godine biti izvan pogona. U uobičajenim okolnostima sezona bi se polako približavala svome vrhuncu, a sada je neizvjesno kada će se i hoće li se uopće i dovršiti.

U NK Osijek već tjedan dana nema nikakvih trenažnih aktivnosti, bar ne onih organiziranih, ali igrači unatoč svemu moraju na neki način održavati tjelesnu pripremljenost kako bi eventualni nastavak prvenstva dočekali dovoljno spremni za utakmice.

Košarka umjesto nogometa
Dečki se snalaze na razne načine, a kako žive nogometaši u ovim danima kada ne mogu obavljati svoj posao, otkrio nam je kapetan osječkih bijelo-plavih Mile Škorić:

- Ponašamo se kao i svi ostali građani. Većinu vremena provodimo kod kuće, a što se mene tiče odem prošetati sa psom. Svakodnevno nam naš trener za kondicijsku pripremu Marin Vučko pošalje što trebamo raditi. Treniramo u manjim skupinama, u mojoj su Marić, Majstorović i Ivušić. Odradimo zadane vježbe i trčanja, a neki dan zaigrali smo i basket na Srednjiki. Ne smijemo se zapustiti, a treniramo onoliko koliko nam dopušta trenutačna situacija. Naravno, daleko je to od onog normalnog trenažnog procesa, ali jednostavno se moramo prilagoditi okolnostima koje su nas sve zadesile. Ostalo je sve isto kao i kod drugih ljudi. Slušamo i pridržavamo se uputa koje izdaju nadležna tijela.

Posljednjih godina kalendar netjecanja u HNL-u je takav da igrači nemaju posebno duge stanke između sezona ili polusezona. Najviše dva do tri tjedna, a ovaj prisilni odmor mogao bi se brojiti i u mjesecima.

- Čudna nam je cijela ova situacija oko neigranja, jer nismo naviknuti na tako nešto. Nedostaju nam utakmice i napetost koja uvijek vlada oko njih. No, ne preostaje nam ništa drugo nego nadati se najboljem, točnije, kako ova bitka protiv koronavirusa neće potrajati toliko dugo da se sezona neće moći okončati.

Propao Euro
Prekid prvenstva bijelo-plave zatekao je u žestokoj borbi za Europu. Iako su trenutačno petoplasirani, još uvijek su ostali u otvorenoj borbi za drugo mjesto. Međutim, pitanje je hoće li uopće dobiti priliku tu borbu privesti kraju.

- Svi se nadamo kako će sezona ipak biti nastavljena, jer to bi značilo kako je opasnost od koronavirusa prošla. Sportaši smo i želimo dobiti priliku o konačnom plasmanu odlučivati na terenu. Zapravo, svi jedva čekamo da ova kriza prođe i vratimo se svome poslu.

Pandemija je ugrozila još jedan Škorićev san. Nedavno smo razgovarali dok je situacija još bila normalna. Tada je rekao kako bi mu odlazak na Euro koji se trebao igrati ovog ljeta bio vrhunac karijere. UEFA je bila prisiljena europsku smotru odgoditi za godinu dana.

- Naravno da mi je žao što se ovog ljeta neće igrati Euro. Vjerovao sam kako se mogu izboriti za mjesto među putnicima na to natjecanje, ali što sad, nije kraj svijeta to što će se igrati dogodine. Uostalom, u krugu kandidata sam i dalje, pokušat ću taj status sačuvati kada se opet bude moglo igrati, pa tko zna možda i sljedećeg ljeta budem bio dio reprezentacije na Euru. Ako se to i ne dogodi, neću očajavati, jer svoj san sam ispunio. Zaigrao sam za Hrvatsku i to u Osijeku, a sam dobro znam koliko je zdravlje važno u životu, pa u ovome trenutku ne treba razmišljati ni o čemu drugome osim o tome kako pobijediti taj virus - zaključio je Mile Škorić, kapetan NK Osijek.

Dalibor Keler
program
IGRAČI SVAKODNEVNO DOBIVAJU NAPUTKE ZA TRENING
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike