Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Igrači se razišli na sve strane, a ugovori važe
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
Prvi rokovi očito će biti prekoračeni, a nitko ne zna kada će se te hoće li prvenstvo biti nastavljeno

Točno 24 sata prije predviđene domaće utakmice košarkaša Vrijednosnica Osijek sa Šibenikom, u sklopu 22. kola HT Premijer lige, stigla je zabrana o odigravanju svih sportskih natjecanja u Lijepoj Našoj. Osam dana prošlo je od te odluke koja je na snazi najranije do 1. travnja, ali već je izvjesno da će pogon košarkaša s Drave ostati "hladan" i dulje od prvopredviđenog roka.

- Odmah po odluci Središnjeg državnog ureda za šport prekinuli smo sve aktivnosti, iako smo bili spremni izići na parket da su to dopustile okolnosti. Samo dan poslije prekida prvenstva, osječki Športski objekti donijeli su odluku o zabrani ulaska u dvorane, stoga je bilo jasno da sve staje do daljnjega. Dio igrača, kao i stručnog stožera, otišao je kućama, a ovog su tjedna njihovim stopama krenuli i naši stranci - kaže Renato Martinko, sportski direktor Vrijednosnica Osijek, čiji veći dio igračkog kadra popunjavaju oni koji su stigli iz drugih sredina. Tako trener Domagoj Kujundžić od zabrane boravi u svom rodnom Splitu, gdje čeka razvoj situacije koja je sve samo ne povoljna i optimistična.

Naravno, u klubu su svjesni da nije bilo smisla zadržavati strance, a oni su ovoga tjedna krenuli svojim kućama. Najdalji put imao je Maxwell Darling, koji je prvi odletio za Novi Zeland.

- Uz njega, put Srbije su se zaputili Andrija Šarenac i Arijan Lakić, a posljednji je sidro digao Grk Alexandros Sigkounas, koji bi u subotu (danas) trebao biti u domovini. Sve smo raspustili, ali ugovori su i dalje važeći, ništa još ne raskidamo - naglašava Martinko koji ne zna kada će se svi ponovno naći na okupu.

- Prvi rokovi očito će biti prekoračeni, a nitko ne zna kada će se i hoće li prvenstvo uopće biti nastavljeno. Jasno da svi planovi padaju u vodu, kako svima tako i nama. Nema druge nego biti strpljiv i nadati se najboljem, zdravlje je ipak najvažnije - naglasio je sportski direktor Vrijednosnica Osijek.

Nino Benčina
KAKAV ĆE BITI PLASMAN?
Ako se košarkaška HT Premijer liga ne nastavi, i u tom slučaju za konačan plasman uzme se u obzir trenutačni poredak, tada će Vrijedosnice Osijek završiti na šestom mjestu. Veći dio sezone “brokeri” su držali petu poziciju na tablici, koja je sada u vlasništvu Šibenika, momčadi koja je prije zabrane trebala gostovati u Gradskom vrtu i zaključiti drugi dio ligaškog dijela prvenstva. No sad je prerano pričati što će biti, jer teško je prognozirati što će biti sutra ili prekosutra, a ne za desetak dana. No Osječani se nadaju da prvenstvo neće završavati za zelenim stolom, nego na parketu dvorana.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike