Sport
NBA LIGA

Već pet klubova u zaraženoj skupini
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Koronavirus ulazi sve dublje i u sportske klubove. Sve se više širi u NBA momčadima, u zaraženoj skupini sada je pet “franšiza”. Nakon Utah Jazza, Detroit Pistonsa i Brooklyn Netsa, Denver Nuggetsi i LA Lakersi pridodani su na popis.

- Osoba koja je testirana nakon što je 16. ožujka pokazala simptome konzistentne s COVID-19, trenutačno se nalazi pod nadzorom medicinskog osoblja i u samoizolaciji. Testiranje je obavljeno na temelju smjernica državnih službenika javnog zdravlja i liječnika tima - poručili su iz redova Nuggetsa, koji nisu rekli je li riječ o igraču ili nekom od osoblja. No zato su u Lakersima potvrdili da su dvojica pozitivna.

- Obojica trenutačno nemaju simptome, u karanteni su i pod skrbi timskog liječnika. Svi igrači i članovi osoblja Lakersa i dalje su u samoizolaciji te prate svoje zdravstveno stanje, savjetuju se s osobnim liječnikom i u stalnom su kontaktu s momčadi - priopćili su LA Lakersi.

NBA se inače našao na udaru kritika jer je omogućio svojim igračima testove za koronavirus koji nisu lako dostupni javnosti, čak ni pacijentima koji pokazuju simptome respiratornih bolesti. Lakersi su objavili da su im zdravstveni djelatnici savjetovali testiranje zbog utakmice protiv Netsa, koji imaju četvoricu zaraženih. Nekoliko je NBA momčadi objavilo da su nabavili testove za koronavirus privatno i da nisu koristili javne resurse iz Centra za kontrolu bolesti i prevenciju.

Za sada je poznato da su zaraženi košarkaši Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Christian Wood, Kevin Durant te Marcus Smart. H
14

košarkaša iz NBA navodno je zareženo koronavirusom
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini