Osijek
NEMA PREDAHA ZA GRAĐEVINARE

Na gradilištima u centru grada i dalje se radi
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
U Ulici Hrvatske Republike rade na revitalizaciji toplovoda, odnosno zamjeni starih cijevi

Uz ono najveće na Pampasu, gdje je u tijeku gradnja stadiona NK Osijek, gradilišta u Osijeku ne miruju. Tako već neko vrijeme radnici višnjevačke tvrtke Utvrda prekoputa naše redakcije u Ulici Hrvatske Republike rade na revitalizaciji toplovoda, odnosno zamjeni starih cijevi novima. Nije ih, kažu, omela epidemija koronavirusa, posao se mora obaviti, predaha nema.

- Pet radnika trenutno radi na toplovodu u Ulici Hrvatske Republike. Radovi bi trebali potrajati još tri do četiri dana, nakon čega se selimo u Reisnerovu ulicu. Nismo dobili nikakve naputke da ne bismo smjeli raditi, radimo na otvorenome, pa vjerujem da je rizik od zaraze bitno umanjen - rekao nam je Mirko Ivković iz tvrtke Utvrda, koja je podizvođač ovih radova.

U radijusu od dvjestotinjak metara od ovog gradilišta nalazi se i nekoliko drugih. U Gundulićevoj ulici u tijeku je gradnja stambene zgrade, nekoliko sličnih objekata gradi se i u obližnjoj Ružinoj ulici, a u Pejačevićevoj ulici u tijeku je proširenje telekomunikacijske mreže, što je nastavak istovjetnih radova u susjednoj Rokovoj ulici, o čemu smo nedavno pisali.

I tvrtke koje se bave prodajom građevnog materijala, doznajemo, i dalje rade, ali samo po narudžbi.

- Mi smo službeno izuzeti kao tvrtke koje se bave prodajom građevnog materijala po narudžbi. Znači, mi smijemo raditi, pa tako i gradilišta, a mi imamo i skladište koje mora raditi da bi opslužilo gradilište. Dakle, izdajemo robu, ali se ne može doći u trgovinu razgledati i kupovati. Dakle, nešto poput dućana koji prodaju bijelu tehniku i slično, a ubuduće će svoje artikle prodavati preko online prodaje - rekao nam je direktor jedne tvrtke koja se bavi prodajom građevnog materijala.

Ivan Alilović
PREPORUKA PLAĆANJA INTERNETOM
Nakon što su se iz Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca obratili ministru graditeljstva i prostornog uređenja Predragu Štromaru s upitima i molbama da se ipak omogući distribucija građevnog materijala, rečeno je kako će to biti dopušteno. “Omogućili smo distribuciju građevnog materijala, ne samo preko veletrgovina nego i preko maloprodaje, uz preporuku plaćanja internetom. Veleprodaja funkcionira nesmetano, a u maloprodaji se materijal mora naručiti i preuzeti kada je spreman, a jednako tako moguća je i distribucija na gradilište od strane trgovaca”, objavilo je Ministarstvo.
Možda ste propustili...

IDEJA IZ OBRTA OSJEČANKE MIJE VAREŠANOVIĆ NEMET

Otvorila Zekin ured za svu djecu na svijetu

GLAS POMAŽE LOKALNIM OPG-OVIMA

OPG Renata Drašković nudi veliki izbor povrća

CIJENA STUDENTSKOG SMJEŠTAJA ZA TRAVANJ

Studenti neće morati platiti “čuvanje smještaja”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STOŽER OSJEČKO BARANJSKE ŽUPANIJE

U Osijeku umrla i peta zaražena osoba, novih troje oboljelih

2

PREPORUKA GČ NOVI GRAD:

Sjenicu za sada nemojte koristiti

3

DVOJE NOVOOBOLJELIH U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Anušić: U roku 48 sati otvaraju se vanjski dijelovi gradskih tržnica