Osijek
NEMA PREDAHA ZA GRAĐEVINARE

Na gradilištima u centru grada i dalje se radi
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
U Ulici Hrvatske Republike rade na revitalizaciji toplovoda, odnosno zamjeni starih cijevi

Uz ono najveće na Pampasu, gdje je u tijeku gradnja stadiona NK Osijek, gradilišta u Osijeku ne miruju. Tako već neko vrijeme radnici višnjevačke tvrtke Utvrda prekoputa naše redakcije u Ulici Hrvatske Republike rade na revitalizaciji toplovoda, odnosno zamjeni starih cijevi novima. Nije ih, kažu, omela epidemija koronavirusa, posao se mora obaviti, predaha nema.

- Pet radnika trenutno radi na toplovodu u Ulici Hrvatske Republike. Radovi bi trebali potrajati još tri do četiri dana, nakon čega se selimo u Reisnerovu ulicu. Nismo dobili nikakve naputke da ne bismo smjeli raditi, radimo na otvorenome, pa vjerujem da je rizik od zaraze bitno umanjen - rekao nam je Mirko Ivković iz tvrtke Utvrda, koja je podizvođač ovih radova.

U radijusu od dvjestotinjak metara od ovog gradilišta nalazi se i nekoliko drugih. U Gundulićevoj ulici u tijeku je gradnja stambene zgrade, nekoliko sličnih objekata gradi se i u obližnjoj Ružinoj ulici, a u Pejačevićevoj ulici u tijeku je proširenje telekomunikacijske mreže, što je nastavak istovjetnih radova u susjednoj Rokovoj ulici, o čemu smo nedavno pisali.

I tvrtke koje se bave prodajom građevnog materijala, doznajemo, i dalje rade, ali samo po narudžbi.

- Mi smo službeno izuzeti kao tvrtke koje se bave prodajom građevnog materijala po narudžbi. Znači, mi smijemo raditi, pa tako i gradilišta, a mi imamo i skladište koje mora raditi da bi opslužilo gradilište. Dakle, izdajemo robu, ali se ne može doći u trgovinu razgledati i kupovati. Dakle, nešto poput dućana koji prodaju bijelu tehniku i slično, a ubuduće će svoje artikle prodavati preko online prodaje - rekao nam je direktor jedne tvrtke koja se bavi prodajom građevnog materijala.

Ivan Alilović
PREPORUKA PLAĆANJA INTERNETOM
Nakon što su se iz Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske udruge poslodavaca obratili ministru graditeljstva i prostornog uređenja Predragu Štromaru s upitima i molbama da se ipak omogući distribucija građevnog materijala, rečeno je kako će to biti dopušteno. “Omogućili smo distribuciju građevnog materijala, ne samo preko veletrgovina nego i preko maloprodaje, uz preporuku plaćanja internetom. Veleprodaja funkcionira nesmetano, a u maloprodaji se materijal mora naručiti i preuzeti kada je spreman, a jednako tako moguća je i distribucija na gradilište od strane trgovaca”, objavilo je Ministarstvo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKO PRIZNANJE

Gastroportal Chef’s Pencil ugostio Đukića

2

TRADICIONALNA PREZENTACIJA ČEŠKE BESEDE

Dan češke kulture
uz ples i pjesmu

3

U CARITASOVOM CENTRU ZA PRIHVAT BESKUĆNIKA

Zdravstvene radionice u Domu sv. Vinka