Osijek
UNIŠTAVAJU ZELENU POVRŠINU U SUNČANOJ

Neodgovorni građani parkiraju gdje stignu
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
U potrazi za besplatnim parkiralištem neki se Osječani snalaze na razne načine, ne mareći pritom je li riječ o zelenoj površini ili parkirališnim mjestima za posjetitelje Gornjogradskog (Anina) groblja.

Najnoviju oazu besplatnog parkiranja takvi su pojedinci pronašli na zemljištu kod Sunčane ulice, gdje već tjednima parkiraju svoje limene ljubimce, i to vozeći kroz pješačku zonu.

Kako je riječ o privatnoj parceli, komunalni su redari u ovom slučaju nemoćni, sankcionirati ih može jedino policija ili prometni redari, ako ih zatekne kako voze kroz Sunčanu ulicu, međutim, ističu da bez odgovornosti nije ni vlasnik parcele na kojoj se nalazi sada već dobro utabani parking.

- To nije u nadležnosti komunalnih redara. Komunalni redari imaju nadležnost jedino kada su vozila nepropisno parkirana na javnoj zelenoj površini. Ova je čestica u privatnom vlasništvu i redar ne može kažnjavati vozače koji tamo parkiraju. Jedino što mi u ovom slučaju možemo učiniti je da kontaktiramo vlasnika čestice i narediti mu da ogradi taj prostor - kaže Ivica Šiškić, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva. I.A.
Možda ste propustili...

OBILJEŽENA GODIŠNJICA MAĐARSKE REVOLUCIJE IZ 1956.

Podignuta mađarska zastava s rupom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SIJEČNJU POČINJE RAD KREMATORIJA

Kremiranje, s lijesom,
stajat će 3000 kuna

2

POSLOVNA PRIČA VIŠNJE HORNUNG (51)

Zašto je otkaz najbolje što mi se dogodilo na mom poslovnom putu?

3

ULAGANJA IZ SUSJEDNE ZEMLJE

Mađarima zanimljivi Royal i Gradska vila