Kultura
NASTAVLJAJU S PRIJENOSIMA UŽIVO

Mala scena donosi predstave na zahtjev
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
U subotu, 21. ožujka, u 17 sati kazalište Mala scena će, u sklopu inicijative Mala scena online, uživo prenositi predstavu Iglica, nastalu u suradnji s Triko Cirkus Teatrom. Iglica, autorice Lane Šarić, koju je režirao Ivica Šimić, priča je o djevojčici koja je drukčija od ostalih. Od rođenja je posebna zbog iglica koje joj rastu iz cijelog tijela. Iglice ju brane od svih koji bi joj htjeli nešto učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iglica je priča o jedinstvenosti i posebnosti svakoga od nas, priča o odrastanju te bolima i radostima koji prate ovaj proces. Predstava je namijenjena djeci od tri godine naviše.


Ova neverbalna predstava o društvu koje teško prihvaća drukčije osvojila je i dvije nagrade. Nikolina Majdak proglašena je najboljom glumicom u službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ 2013., a nagradu za najbolju kostimografiju na istom je festivalu dobila Mirjana Zagorec.


Cijena pristupa prijenosu iznosi 35 kuna, može se kupiti na sljedećem linku: https://bit.ly/2UaJuz8, a vrijedi za jedan uređaj.


Uz prijenose uživo, ako niste stigli pogledati neki od naših dosadašnjih prijenosa, predstave koje su već odigrane moguće je pogledati i naknadno, kada god to poželite! Priča o oblaku dostupna je na https://vimeo.com/ondemand/oblakms, a predstava Huligan dostupna je na https://vimeo.com/ondemand/huliganms. Za sve prijenose i snimke nude skupni popust školama koje žele izvedbe predstava koristiti u online nastavi.

Inicijativa Mala scena online započela je 12. ožujka, a od tada se svakodnevno, prije i poslijepodne, uživo uključuju javljanjima na Facebooku i Instagram-stranici kazališta. Priče za djecu, koje u 10 sati čita Buga Marija Šimić, pogledane su više od 11.000 puta, a priče, anegdote i iskustva Vitomire Lončar i Ivice Šimića pogledani su više od 20 tisuća puta. Prijenosi predstava Priča o oblaku i Huligan pogledani su na više od 500 uređaja! N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike