Regija
ĐAKOVČANI POZVANI NA ODGOVORNOST I SMIRENOST

Stožer zove obveznike
CZ-a zainteresirane za rad u
postrojbama opće namjene
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
ĐAKOVO

Stožer civilne zaštite Grada Đakova (CZ) pozvao je jučer njezine obveznike, od 18 do 65 godina, a koji su zainteresirani za sudjelovanje u radu postrojbi CZ-a opće namjene da se do ponedjeljka, 23. ožujka, do 12 sati, prijave na stozer.cz@djakovo.hr.


Potrebno je navesti kontakt-telefon. Sa sjednice Stožera civilne zaštite Grada Đakova, kao i od gradonačelnika Marina Mandarića, Đakovčanima je odaslana poruka da poštuju mjere i naputke SCZ RH i Zavoda za javno zdravstvo. Za sve nejasnoće i pitanja potrebno je nazvati 112 i 113, a Đakovčani pitanja gradskom SCZ-u mogu postaviti i na mail stozer.cz@djakovo.hr.


Nakon sjednice gradskog Stožera, gradonačelnik Mandarić rekao je da je, što se tiče Đakova, situacija ozbiljna, ali još uvijek ne i alarmantna.


– Od gradske uprave i svih javnopravnih tijela, te samih građana i poslovnih subjekata očekuje se krajnje ozbiljno ponašanje te dosljedno poštovanje apsolutno svih uputa koje stižu s razine Nacionalnog stožera civilne zaštite preko županijskog Stožera do gradskog. Važno je slušati što nam nadležni govore, ono na što struka upućuje. Budemo li se tako ponašali, očekujemo da ne bi trebalo doći do eskalacije ovdje kod nas lokalno - rekao je Mandarić.


Nakon Vladinih više od 60 mjera usmjerenih k pomoći nacionalnom gospodarstvu, i Grad Đakovo će, rekao je gradonačelnik, u vrlo skorom vremenu razmotriti kojim intervencijskim mjerama pomoći đakovačkom gospodarstvu, odnosno onima koji su najpogođeniji u skladu s ovlaštenjima i zakonskim djelokrugom.


- Tu možemo razgovarati o gradskim prihodima i o prihodima naših ustanova. Ponajprije je bilo puno upita vezanih uz Dječji vrtić Đakovo koji trenutno ne radi, ali svi oni roditelji koji nemaju kamo s djecom mogu ih dovesti tamo. Prvih nekoliko dana je bilo petero-šestero djece, a jučer i danas (srijeda, četvrtak) samo jedno dijete. Pred nama je odluka što s cijenom vrtića koju snose roditelji, vjerojatno će se ići u smjeru umanjenja za korisnike - rekao je gradonačelnik, dodavši kako predstoji odluka i ostalim gradskim prihodima u njihovoj nadležnosti. Vrlo brzo će se, rekao je, razmotriti i u skladu s punjenjem proračuna i mogućnostima, pokušati izići u susret najpogođenijima, tj. poslovnim djelatnostima kojima je obustavljen rad na minimalno 30 dana.
Mandarić je pozvao sugrađane i poslovne subjekte na odgovorno ponašanje.


Suzana Župan
Grad će razmotriti mjere za pomoć gospodarstvu, najpogođenijim subjektima kojima je rad prekinut 30 dana
Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike