Regija
GRAD I OPĆINE POMAŽU

Dva respiratora za bolnicu
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
VINKOVCI

Grad Vinkovci, u zajedničkoj inicijativi s općinama, kupit će dva respiratora za potrebe Opće županijske bolnice Vinkovci, odlučeno je na sastanku gradonačelnika i načelnika općina.

- Svi su pokazali solidarnost u ovim trenucima kada imamo jednu ovakvu krizu, ali i odgovornost prema našim sugrađanima. Ovo je mjera koja će pridonijeti kvaliteti rada bolnice. Ako dođemo do prevelikog broja oboljelih i nemogućnosti prijma u većim bolničkim centrima, vinkovačka će bolnica preuzeti dio odgovornosti i dva respiratora koja nastojimo nabaviti u što kraćem roku imat će svoju ulogu. Ovo je mjera koja će pridonijeti kvaliteti u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Opća županijska bolnica za sada ima pet respiratora, jedan je posuđen u Osijeku, tako da uz ova dva koja će se nabaviti, imat ćemo ukupno šest respiratora - rekao je Mladen Karlić, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik.

Osim toga, napomenuo je Karlić, zbog nemogućnosti plaćanja struje iz raznih razloga, brojnim građanima Hrvatske isključena je struja. U skladu s time, ravnatelj HEP-a donio je odluku da se svima priključi struja.

- Inicijativa je takva da vidimo kako još možemo pomoći našoj bolnici, s obzirom na to da moramo svi biti odgovorni u ovakvim situacijama. Ravnatelju smo ponudili pomoć, a on je rekao u kojem će smjeru to ići, i mi ćemo dati svoj obol u ovom početku - istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik. M.K.
Najčitanije iz rubrike