Regija
PODUZETNA I U PANDEMIJI

Šije vesele maske za tmurna vremena
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
Sve je počelo kada je Stjepaninu majku nazvala poznanica i ukazala joj na nedostatak maski
CRET BIZOVAČKIU vrijeme kada se još nije niti slutilo kakve će svjetske pandemijske razmjere poprimiti zaraza koronavirusom, u prosincu prošle godine mlada poduzetnica iz Creta Bizovačkog Stjepana Glavašić (24) pokrenula je u obiteljskoj kući vlastiti krojački obrt "Croi". No umjesto da ostvaruje vlastiti san o unikatnim kreacijama ženske odjeće, Stjepana se preorijentirala na jedan drugi tekstilni proizvod – šivanje zaštitnih maski za lice.


- To mi na početku pokretanja obrta uopće nije bilo u poslovnim planovima, no život je odlučio drukčije - priča perspektivna mlada poduzetnica, koja je u ovom proizvodu vidjela odličnu poslovnu priliku, ali i način da pridonese i pomogne svojim sugrađanima, Slavoniji, ali i Hrvatskoj, čiji građani na crnom tržištu nerijetko plaćaju nekoliko desetaka puta višu cijenu samo da bi došli do kakve takve zaštite od virusa.

- Sve je počelo sasvim slučajno kada je moju majku nazvala poznanica koja je medicinska djelatnica i ukazala joj na problem nedostatka zaštitnih maski kod nas. Kako sam kod kuće na raspolaganju već imala kvalitetni prozračni, a istovremeno perivi pamučni materijal s uzorkom, došla sam na ideju da bih isti mogla upotrijebiti za šivanje različitih veselih maski za tmurna vremena - s točkicama, prugicama, srcima, kvadratićima i raznim drugim uzorcima i ponuditi ih na prodaju. I sama sam bila iznenađena kada sam iste probno stavila na svoj Facebook, kao i na Instagram-stranicu "AS Diamond" i kada su nas doslovno zapljusnuli upitima i narudžbama da im iste dostavimo. Samo u prva dva dana od objave pristiglo nam je narudžbi za više od 150 maskica, a one i dalje stižu, tako da ću morati pojačati tempo rada kako bih uspjela odgovoriti na sve njih jer sada dnevno uspijem napraviti samo 50-ak maskica - priča ova studentica 3. godine dizajna odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.


Lidija Aničić
Simbolične cijene
I cijene njezinih maski, koje su i odličan modni dodatak, simbolične su jer je željela poslati poruku da i u ovim vremenima svatko može pridonijeti i utjecati da se ona što lakše prebrode. Šivanje i dizajn bili su njezin gotovo logičan izbor zanimanja jer je cijeli život bila uz majku Ana-Mariju, inače krojačicu, od koje je naučila mnoge tajne krojačkog zanata.
Možda ste propustili...

PLJUŠTE OPTUŽBE I UPOZORENJA TRGOVACA:

Skupina djevojaka masovno krade po dućanima

POMOĆ MINISTARSTVA KULTURE I MEDIJA

Centru za kulturu 500 tisuća kuna

ZA DAN GRADA ĐAKOVA PRIZNANJA ZA 2020. I 2021. GODINU

Predloženi laureati gradskih nagrada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KULTURNO PRIKUPLJANJE POTPISA

Kandidati SDP-a i HDZ-a razmijenili potpise

2

NASTAVLJA SE SUKOB DVOJICE KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA

Fazekaš: Zakupljen je poslovni prostor koji nema uporabnu dozvolu

3

HDZ ZAPOČEO PRIKUPLJANJE POTPISA

Za župana VPŽ Igor Andrović, za gradonačelnika Slatine Igor Fazekaš