Regija
PODUZETNA I U PANDEMIJI

Šije vesele maske za tmurna vremena
Objavljeno 21. ožujka, 2020.
Sve je počelo kada je Stjepaninu majku nazvala poznanica i ukazala joj na nedostatak maski
CRET BIZOVAČKIU vrijeme kada se još nije niti slutilo kakve će svjetske pandemijske razmjere poprimiti zaraza koronavirusom, u prosincu prošle godine mlada poduzetnica iz Creta Bizovačkog Stjepana Glavašić (24) pokrenula je u obiteljskoj kući vlastiti krojački obrt "Croi". No umjesto da ostvaruje vlastiti san o unikatnim kreacijama ženske odjeće, Stjepana se preorijentirala na jedan drugi tekstilni proizvod – šivanje zaštitnih maski za lice.


- To mi na početku pokretanja obrta uopće nije bilo u poslovnim planovima, no život je odlučio drukčije - priča perspektivna mlada poduzetnica, koja je u ovom proizvodu vidjela odličnu poslovnu priliku, ali i način da pridonese i pomogne svojim sugrađanima, Slavoniji, ali i Hrvatskoj, čiji građani na crnom tržištu nerijetko plaćaju nekoliko desetaka puta višu cijenu samo da bi došli do kakve takve zaštite od virusa.

- Sve je počelo sasvim slučajno kada je moju majku nazvala poznanica koja je medicinska djelatnica i ukazala joj na problem nedostatka zaštitnih maski kod nas. Kako sam kod kuće na raspolaganju već imala kvalitetni prozračni, a istovremeno perivi pamučni materijal s uzorkom, došla sam na ideju da bih isti mogla upotrijebiti za šivanje različitih veselih maski za tmurna vremena - s točkicama, prugicama, srcima, kvadratićima i raznim drugim uzorcima i ponuditi ih na prodaju. I sama sam bila iznenađena kada sam iste probno stavila na svoj Facebook, kao i na Instagram-stranicu "AS Diamond" i kada su nas doslovno zapljusnuli upitima i narudžbama da im iste dostavimo. Samo u prva dva dana od objave pristiglo nam je narudžbi za više od 150 maskica, a one i dalje stižu, tako da ću morati pojačati tempo rada kako bih uspjela odgovoriti na sve njih jer sada dnevno uspijem napraviti samo 50-ak maskica - priča ova studentica 3. godine dizajna odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.


Lidija Aničić
Simbolične cijene
I cijene njezinih maski, koje su i odličan modni dodatak, simbolične su jer je željela poslati poruku da i u ovim vremenima svatko može pridonijeti i utjecati da se ona što lakše prebrode. Šivanje i dizajn bili su njezin gotovo logičan izbor zanimanja jer je cijeli život bila uz majku Ana-Mariju, inače krojačicu, od koje je naučila mnoge tajne krojačkog zanata.
Možda ste propustili...

GRADSKO KOMUNALNO PODUZEĆE LANJSKU GODINU POSLOVALO POZITIVNO

Prihod Doroslova 28 posto veći nego 2017., najdohodovnije su Komunalije

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA 2020.

Vretenac među tri nagrađene udruge

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POSTAO VLASNIK IZVORA KOJI JE KRIJEPIO BISKUPA

Kupio ‘Strossmayerovu šumu’

2

SINIŠA ĐURIĆ O VODOTORNJU:

Natječaj za vodiče bio je farsa, ishod unaprijed poznat

3

GRAD-EXPORT ULAŽE MILIJUNE KUNA

Širenjem proizvodnje do novih radnih mjesta