Učionica
PANEL-RASPRAVA „REGIONALNI DANI EU FONDOVA“ U OSIJEKU

Dvije stotine sudionika aktivno sudjelovalo na radionici „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz Eu fondova za male i srednje poduzetnike“
Objavljeno 28. ožujka, 2020.

Dana 6. ožujka 2020. godine u Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku od 10 do 14 sati održali su se Regionalni dani EU fondova. To informativno-edukativno događanje organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova. Događanje su pozdravnim govorima otvorili zamjenica gradonačelnika grada Osijeka Žana Gamoš, predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin i pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Davor Huška. Po završetku uvodnih govora započela je panel-rasprava „Razvoj Osijeka kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali gđa. Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Osijeka; g. Tomislav Barbarić, ravnatelj Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije; gđa Snježana Tolić iz LAG-a Karešica te ujedno i vlasnica OPG-a Tolić, gđa Nataša Tramišak, pročelnica Upravnoga odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije. Po završetku su uslijedila stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja” na kojima je gđa. Jelena Franotović iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prezentirala Program integriranih teritorijalnih ulaganja, a g. Josip Grgić iz HBOR-a predstavio je investicijske kredite za ruralni razvoj i ostale financijske instrumente koje provodi HBOR.

Po završetku stručnih predavanja održala se edukacija „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike” koju je održala gđa. Dragana Kosanović. Zaključno, svi sudionici imali su mogućnost postaviti pitanja vezana uz temu EU fondova.

Općenito, manifestacija „Regionalni dani EU fondova” namijenjena je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova. Putem panel-rasprava, interaktivnih radionica i edukacija polaznici uz korisne savjete sudjelovanjem na tim događanjima imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima u svrhu jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većega broja projekata.
Darija KRSTIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike