Učionica
STUDENTI FERIT-A OSIJEK USPJEŠNI NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI INOVACIJA I NATJECANJU U PISANJU POSLOVNIH PLANOVA BUDI UZOR® 2019.

Osvojili Grand Prix natjecanja i srebrnu medalju
Objavljeno 28. ožujka, 2020.

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova® 2019. održana je od 13. do 16. studenoga 2019. godine u Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu, pod motom „Zajedno jači“.

Glavni je organizator ovogodišnje izložbe Savez hrvatskih inovatora uz suorganizaciju TERA Tehnopolis i Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te uz potporu partnera, pokrovitelja i supokrovitelja.

U sklopu izložbe predstavljeno je ukupno 290 izložaka u različitim kategorijama iz 31 države sudionice te 151 poslovni plan. Od ukupno 151 sudionika u pisanju poslovnih planova, nakon pregleda i korekcija njihovih poslovnih planova deset ih je izabrano za finale natjecanja u Budi uzor® 2019., među kojima su i studenti Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek: student Armando Filić s poslovnim planom za komercijalizaciju inovativnoga proizvoda „Smart Solar Systems“ te tim koji su činili Tomislav Kaučić, Luka Penezić, Filip Šangut, Goran Alković i Bruno Bašić s poslovnim planom za komercijalizaciju inovativnoga proizvoda „InFlower“ pod mentorstvom prof. dr. sc. Dominike Crnjac Milić.

Finale natjecanja Budi uzor® 2019. održano je treći dan Izložbe, 15. studenoga 2019. u Zagrebu, a svaki je finalist izložio svoj poslovni plan ispred članova žirija. Posebno raduje činjenica kako su studenti FERIT-a Osijek osvojili zavidna mjesta u završnici. Tim InFlower zauzeo je drugo mjesto te osvojio srebrnu medalju, a student Armando Filić osvojio je Grand Prix 2019 za najbolju inovaciju. Studenti su svoje inovativne ideje prethodno razradili putem FERIT-ova projekta „Pro_student/KOMPOT“ preko kojega su dobili financiranje za izradu prototipa, ali i mentoriranje vezano uz izradu poslovnih planova. Takva vrsta projekta, koja se na FERIT-u provodi već treću godinu, pokazuje se izvrsnom platformom za poticanje kreativnosti i stjecanje novih znanja kod studenata.

Jednako tako, pruža mogućnost ostvarivanja kontakata između studenata i partnerskih tvrtki koje nude pomoć za realizaciju inovativnih ideja razvijajući svijest studenata o potrebi za inovacijama u gospodarstvu u svrhu stvaranja konkurentske prednosti.
Dominika CRNJAC MILIĆ
Provedbe projekata i usavršavanje


Nakon natjecanja Budi uzor® 2019. najuspješniji sudionici osvojili su vrijedne nagrade te imaju prigodu svoj projekt provesti u djelo u okviru projekta Studentski poduzetnički inkubator – StudOS koji im omogućava inkubaciju u trajanju od šest mjeseci bez naknade te s besplatnim modulom po vlastitom izboru iz Programa usavršavanja menadžera koji organizira Hrvatska udruga poslodavaca (HUP). Finalisti u okviru projekta Erasmus za mlade poduzetnike svoje poduzetničko iskustvo mogu dodatno proširiti i unaprijediti.
Možda ste propustili...