Učionica
U TIJEKU PROJEKT AKAMEDIA KOJI PROVODI AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Radionice medijske pismenosti za srednjoškolske nastavnike i knjižničare
Objavljeno 28. ožujka, 2020.

Od kraja siječnja do kraja ožujka 2020. u nizu osječkih srednjih škola traje projekt AkaMEDIA u sklopu kojega se provode predavanja i radionice za srednjoškolske nastavnike i knjižničare kako bi se dodatno podcrtala iznimna važnost (novo)medijske pismenosti. Sadržaj predavanja i radionica multimedijalan je i interaktivan te na suvremen i zanimljiv način razvija kompetencije i znanja potrebna za kritičko promišljanje i valoriziranje (novo)medijskoga sadržaja.

Današnje vrijeme traži aktivnoga korisnika medijskoga sadržaja (publiku) koja ne samo da isti konzumira i tumači i stvara značenja, nego ga i proizvodi. Novi naraštaji (tzv. digitalni urođenici - Digital Natives) socijaliziraju se unutar novomedijskoga, digitalnoga okruženja, stoga je iznimno važno dodatno im osnažiti svjesnost i važnost tumačenja i stvaranja značenja te kritičkoga promišljanja i analiza (novo)medijskoga sadržaja.

Cilj je projekta dodatno educiranje srednjoškolskih nastavnika i knjižničara u području (novo)medijske pismenosti kako bi oni ta znanja mogli dalje dijeliti svojim učenicima. Nositelj je projekta Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, financira ga nacionalna Agencija za elektroničke medije (AEM), a inicijatori i voditelji su Tomislav Levak, i Snježana Barić-Šelmić, asistenti Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije.
Snježana BARIĆ-ŠELMIĆ
Možda ste propustili...