Sport
POTEZ VRIJEDAN DIVLJENJA

Igračima Borussije M. ipak nije važan novac
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
Nogometaši njemačke Borussije Mönchengladbach postali su prvi klub u Bundesligi čiji su igrači pristali na smanjenje plaća zbog posljedica pandemije koronavirusa.

Igrači, stručni stožer, ali i čelnici, pristali su na smanjenje plaća kako bi očuvali radna mjesta ostalih zaposlenika i tehničkog osoblja u klubu i na stadionu, a smanjenjem plaća klub će uštedjeti najmanje milijun eura mjesečno.

U Njemačkoj nema nogometa najmanje do 2. travnja, a ako se to produži klubovi će imati goleme financijske gubitke zbog izgubljenih TV prava, prihoda od sponzora i gledatelja.

Sportski direktor kluba Max Eberl rekao je kako je ponosan na svoje igrače.

- Zajedno smo uz Borussiju u dobrim i teškim vremenima. Igrači i treneri žele nešto vratiti klubu i svim navijačima koji ih podržavaju. Bez pogovora su pristali na manje plaće, samo da svi ostali u klubu ostanu na svojim radnim mjestima - komentirao je Eberl.

Zbog odgoda nacionalnih nogometnih prvenstva, mnogi klubovi suočavaju se s gubitkom novca, a neki su najavili i otkaze. Plaće nogometaša snižava i njemački drugoligaš Karlsruhe, a u Škotskoj je vodstvo kluba Hearts mjesečne plaće prepolovio. Na smanjenje se odlučio i švicarski Sion, a kada su igrači odbili smanjenje, čak osmorici najplaćenijih klub je zahvalio na uslugama i pokazao - izlazna vrata.
I. Li.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana