Sport
IZ ATENE U TOKIO

Japanci preuzeli olimpijski plamen
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
Organizatori ovogodišnjih Olimpijskih igara u Tokiju u četvrtak su u Ateni preuzeli olimpijsku baklju na ceremoniji koja je bila zatvorena za gledatelje zbog straha od širenja koronavirusa.

Svečanost predaje olimpijskog plamena održana je na Panatenskom stadionu, mjestu gdje su organizirane prve Olimpijske igre modernog doba 1896. godine. Uime organizatora baklju je prihvatio Naoko Imoto, koji će je tijekom petka donijeti u Tokio.

Predviđeno je kako će put olimpijske baklje po Japanu krenuti 26. ožujka.

Iako je pandemija koronavirusa zaustavila gotovo sva sportska natjecanja, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) još uvijek vjeruje kako bi se Igre u Tokiju mogle održati u prvotno predviđenom terminu od 24. srpnja do 9. kolovoza. U to vjeruju i japanske vlasti, koje kategorički odbijaju vjerovati kako bi igre ovo ljeto mogle zaobići Tokio.

- Nećemo donositi ishitrene odluke kada za to nema potrebe. Ako ćemo trebati pomaknuti datume održavanja Olimpijskih igara, pomaknut ćemo ih. Trenutačno je sve moguće, situacija se mijenja iz sata u sat. Najvažnije je osigurati ravnopravne uvjete, a prema posljednjim informacijama Kina se izvlači iz krize izazvane koronavirusom, ali u Europi je situacija teška. Ako ste talijanski dugoprugaš i ne smijete izlaziti iz kuće, tada je pred vama veliki izazov biti spreman za Igre. Vjerujem kako će se sportsko društvo u Tokiju okupiti u predviđenom terminu - poručio je Sebastian Coe, predsjednik Međunarodnog atletskog saveza. H./ Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike