Sport
KARATE

Kvesić osigurao mjesto na Olimpijskim igrama
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Hrvatski karate reprezentativac Ivan Kvesić izborio je izravni plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a Hrvatska je na taj način postala jedna od 19 zemalja koje su, zasad, osigurale nastup jednog ili više natjecatelja na olimpijskom karate turniru.

Ivan Kvesić nastupit će u kategoriji iznad 75 kilograma. Podsjetimo, on je svjetski prvak u poluteškoj kategoriji (do 84 kg) sa Svjetskog prvenstva u Madridu 2018. godine, a i osvajač europskog srebra na Euru u Novom Sadu iste godine.

Prošle godine osvojio je zlato na Europskim igrama u Minsku, a ostvario je i niz zapaženih rezultata i odličja na turnirima svjetske Premier lige. Sve to Kvesiću je omogućilo izravan plasman na Olimpijske igre, koje bi se ovoga ljeta trebale održati u Japanu.

Ostali naši karate reprezentativci prigodu za plasman na olimpijski turnir imat će u lipnju, kada bi se, prema posljednjim promjenama, trebalo održati kvalifikacijsko natjecanje u Parizu. Naravno, pariški skup će se održati samo ako se pandemija koronavirusa primiri. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike