Regija
ILOK ODLIČNO ORGANIZIRAN

Volonteri pomažu, priključili se i BBB, svi su stari zbrinuti
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Dodatna je prednost Iloka što su državne granice zatvorene pa je grad time zatvoren s triju strana

Stanje u Iloku vezano uz najnovije mjere kojima se nastoji spriječiti širenje koronavirusa je zadovoljavajuće i sve su službe organizirane i na usluzi građanima.

Potvrdila nam je to gradonačelnica Marina Budimir, naglašavajući kako redovito prate sve upute Nacionalnog stožera i primjenjuju ih na lokalnoj razini.

- Naše službe i liječnici stoje građanima na raspolaganju, sve smo ostale aktivnosti reducirali na minimum, a naši građani i ugostitelji također se pridržavaju propisanih mjera. Imamo dosta starijeg stanovništva, odnosno ljudi koji doista nemaju nikoga od članova obitelji da im ode do trgovine ili ljekarne, no naš se Crveni križ odlično organizirao i u tom smislu pruža pomoć svima kojima je potrebna. Posebno ističem kako se Gradskom društvu Crvenog križa na raspolaganje stavila i ekipa navijača Dinama iz Iloka koji su spremni pomoći sugrađanima, posebno starijim, nepokretnim i nemoćnim osobama - rekla je Budimir, dodajući kako je taj potez posebno raduje, jer pokazuje kako su mladi Iločani shvatili ozbiljnost situacije i čine sve što mogu kako bi pomogli starijim sugrađanima. Treba naglasiti kako se pomoć pruža svim osobama koje su u rizičnim skupinama na području Iloka i pripadajućih naselja Šarengrad, Bapska i Mohovo.

Budimir je ocijenila kako je u ovoj situaciji dobro što su državne granice zatvorene, pa je Ilok na taj način praktički zatvoren s tri strane.

- Jedini otvoren put nam je prema Vukovaru, što je u danima kada se borimo protiv širenja virusa naša prednost. Olakotna je okolnost što u Vukovarsko-srijemskoj županiji za sada nemamo zaraženih, a ako do toga dođe, i mjere će trebati prilagođavati situaciji. Poručujem sugrađanima kako doista nema razloga za paniku, dobro smo organizirani, liječnici svima izlaze u susret, ljekarne rade i mislim kako kod nas nije loša situacija u odnosu na druge dijelove Hrvatske - navela je gradonačelnica.

Zatvaranje granica prema Srbiji neutraliziralo je i dolazak migranata, što s obzirom na njihovo kretanje u prethodnom razdoblju nije zanemarivo. Dolazak liječnika specijalista koje financira Grad Ilok otkazan je do daljnjega.

Dom za stare i nemoćne osobe Ilok privremeno je zabranio sve posjete korisnicima ustanove, s tim da su članovima obitelji korisnika ustanove na raspolaganju brojevi telefona 032/ 592-704 i 098/984-0021 (medicinsko osoblje) te 091/603-7231 (dežurni kontakt telefon).

Dragana Korpoš
TELEFONI ZA STARE I PSIHOLOŠKU POMOĆ
Važnu ulogu u pomoći stanovnicima ima Gradsko društvo Crvenog križa Ilok, koje je odaslalo obavijest kako će najrizičnijim skupinama - osobama starijim od 65 godina, teško pokretnima i osobama u samoizolaciji koje nemaju nikoga (obitelj, rodbinu, susjede, prijatelje) tko bi im pomogao u dostavi nužnih namirnica i lijekova, obavljati te usluge. Svi kojima su te usluge potrebne trebaju se obratiti Ivici Prskalu, ravnatelju GDCK-a Ilok, na broj telefona 098/414-191. Za psihosocijalnu pomoć osobama u samoizolaciji otvoren je telefon 099/666-9556. Iz Grada Iloka poručuju kako nitko u potrebi neće biti zaboravljen te će zajedničkim angažmanom prebroditi postojeće stanje, a sustav će funkcionirati sukladno potrebama građana.
Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike