Regija
CRVENI KRIŽ I DJELATNICI “ZAŽELI” SPREMNI

Gerontodomaćice neće ulaziti u kuće
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
VINKOVCI - Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je u svrhu skrbi o zdravlju sugrađana u situaciji epidemije koronavirusa primjenjujući upute mjerodavnih službi reorganiziralo svoj rad i prilagodilo ga kriznim uvjetima, te je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić obišao skladište Crvenog križa kako bi se uvjerio u spremnost na izazove.

- Ono što je najvažnije je to da su djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci spremni pomoći našim sugrađanima. Oni su se do sada dokazali u svome radu, ali se nadamo da ćemo što manje morati intervenirati. Ipak, moramo biti spremni na sve moguće situacije. I iz tog razloga i jesmo kod njih da vidimo tu spremnost i ukažemo našim sugrađanima da se mogu osloniti na naše službe, u ovom slučaju na Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci s kojim ćemo cijelo vrijeme biti u kontaktu - rekao je gradonačelnik.

Prema riječima Branka Tomića, ravnatelja GDCK-a, volonteri su u akciji dostave hrane i lijekova sugrađanima treće životne dobi, a za osobe koje se nalaze u samoizolaciji aktiviran je mobitel 099 666 9556 za pružanje psihosocijalne pomoći na kojemu dežuraju četiri članice tima za psihosocijalnu potporu GDCK-a Vinkovci.

U svrhu skrbi o zdravlju građana u situaciji epidemije koronavirusa, pogotovo onih starijiih i nemoćnih, uključeni su i djelatnici programa "Zaželi".

- U proteklih godinu dana kroz ovaj program uspjeli smo dobiti 50 stručnih i obrazovanih osoba koje pomoć pružaju za 300 korisnika, a još ih je 60 na “čekanju”. Trenutno smo u fazi selektiranja tih 360 ljudi i znamo da ima korisnika koji su u kućanstvu sa svojim članovima obitelji i radimo na tome da izdvojimo one najpotrebitije i da njima budu na raspolaganju osobe koje na terenu provode projekt. Sve djelatnice u okviru projekta dobile su potrebnu opremu i upute na koji način djelovati. Očekujemo razumijevanje korisnika, jer neće im sada osobe koje rade ulaziti u domove nego će raditi s distance te im nabavljati ono najpotrebnije, dostavu hrane, lijekova i plaćanje računa, jer znamo svi da su starije osobe i najsavjesnije po tom pitanju. Ono što nas kao gradsku upravu posebno veseli je to da je dio žena koje imaju pravo na godišnji odmor to pravo nisu koristile, nego su se stavile na raspolaganje kako bi sustav mogao normalno funkcionirati - rekao je Hrvoje Niče, pročelnik UO-a za gospodarstvo Grada Vinkovaca. M.K.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike