Regija
CRVENI KRIŽ NAŠICE – OTVOREN SOS TELEFON

Onima u najvećem riziku
donose prijeko potrebne
lijekove i nužne namirnice
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
NAŠICE - Gradsko društvo Crvenog križa Našice u skladu s mogućnostima i potrebama građana organiziralo je dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica osobama koje su u najvećem riziku od obolijevanja.Pozivaju sve starije i teško pokretne osobe s područja Općine Našice, Općine Donja Motičina, Općine Đurđenovac, Općine Feričanci, Općine Podgorač te Općine Koška kojima je potrebna pomoć u nabavi osnovnih namirnica za život i lijekova, a nemaju nikoga da im to dostavi, da ih kontaktiraju na SOS telefon 031/613-275 od ponedjeljka do petka od 7 do 14 sati. Tada će njihovi volonteri i zaposlenici obaviti kupnju te sve zatraženo dostaviti na kućnu adresu.

- Molim sve sugrađane da SOS telefon koriste isključivo starije osobe i osobe slabijeg imuniteta koje su same i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe. Napominjem da će djelatnici i volonteri koji će pružati dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica biti propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa te će se dostava odvijati uz samozaštitu i određene mjere opreza – rekao je ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi te napomenuo kako imaju velik broj volontera u pripravnosti koji će u slučaju veće potrebe biti aktiviran.

Kako ističe Feldi, Crveni križ Našice dobio je smjernice samozaštite od Hrvatskog Crvenog križa za neke redovne djelatnosti koje se nastavljaju odvijati.

- Nastavit će se akcije dobrovoljnog davanja krvi koje su od Hrvatskog Crvenog križa i dalje dopuštene. Mi ovdje nemamo masivna davanja krvi, nego se na naše akcije odazovu manje skupine ljudi. Akcije će se provoditi s dodatnim mjerama zaštite. Molimo sve davatelje da se pridržavaju mjera opreza te da na akciji održavaju udaljenost jedni od drugih, dezinfinciraju ruke, koriste svatko svoju kemijsku olovku te ostale mjere koje im budu izrečene – rekao je Feldi.

Tako je održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Jelisavcu gdje je pristupilo 38 davatelja, a krv je darovalo njih 36. Među dobrovoljnim davateljima krvi našao se i novi davatelj Dario Delić iz Velimirovca.

Iz Crvenog križa Našice zahvaljuju svim dobrovoljnim davateljima krvi što i u ovakvim situacijama nastavljaju s ovim humanim činom jer su potrebe za krvlju sve veće. M.Kunac
SOS telefon Crvenog križa Našice 031/613-275 dostupan je od ponedjeljka do petka od 7 do 14 sati
Možda ste propustili...

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

Najčitanije iz rubrike