Regija
PETAR KULIĆ SKIJAO U AUSTRIJI

Ravnatelj vinkovačkog Doma zdravlja je testiran, objavit će nalaz
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
VINKOVCI - Na društvenim mrežama u srijedu se pojavila objava kako je ravnatelj vinkovačkog Doma zdravlja bio sa skupinom zagrebačkih liječnika kojima je utvrđeno da su zaraženi koronavirusom u austrijskom skijalištu, ali da to, nakon povratka nikome nije rekao. Prozvani ravnatelj, Petar Kulić, obratio se pripopćenjem za javnost i opovrgnuo većinu navoda na društvenim mrežama te pojasnio kako je u austrijskom Obertauernu boravio od 8. do 12. ožujka te da u to vrijeme na snazi nije bila nijedna sadašnja mjera. Na početku navodi kako razumije "zabrinutost javnosti" i napominje kako je u vinkovačkoj bolnici obavio testiranje na koronavirus i da će rezultate objaviti. Neslužbeno doznajemo da je testiranje obavljeno u četvrtak i da je bris poslan u Zagreb, a rezultati će biti poznati u petak.


"Sukladno tadašnjoj situaciji, u vremenu kada sam ušao u Hrvatsku, a to je bilo u četvrtak, 12. ožujka, nitko od službenih osoba nakon podrobnog ispitivanja gdje sam bio i granične kontrole nije mi dao nikakve naputke ni preporuke o ponašnju nakon ulaska u zemlju. Dolaskom u Vinkovce, a s obzirom na svoju funkciju ravnatelja Doma zdravla Vinkovci i člana Kriznog stožera Vukovarsko-srijemske županije, vratio sam s na posao", navodi u priopćenju Kulić i opovrgava navode na društvenim mrežama da je boravio u istom mjestu gdje su bili zagrebački liječnici zaraženi na skijanju u Austriji, kao i da je kontaktirao s njima. Pojašnjava kako je nakon što je 13. ožujka donesena odluka o proglašenju epidemije na području RH kontaktirao obiteljskog liječnika, koji ga je dodatno uvjerio da, s obzirom na činjenicu da pri ulasku u RH nije dobio nikakav naputak glede izolacije, nema potreba ni za kakvim daljnjim potezima.


"Razumijem interes i zabrinutost javnosti, čime opravdavam i činjenicu da sam jučer imao i posjet policije koja je htjela detaljne informacije o mom kretanju u zadnjih petnaestak dana. Iskreno, možda bi u ‘mom‘ slučaju, a da sam ja s druge strane javnosti, postupio isto", ističe Petar Kulić na kraju u priopćenja.


Iz pouzdanih izvora bliskih ravnatelju vinkovačke Opće županijske bolnice, dr. Krunoslavu Šporčiću, koji se također spominje da je bio na spornom skijanju, doznajemo kako posljednjih mjeseci nije izbivao iz bolnice, odnosno Vinkovaca, osim u nekoliko slučajeva kada je u Zagrebu bio na dogovorima u Nacionalnom stožeru civilne zaštite o koronavirusu, a i nije skijaš pa ne posjećuje skijališta. Spominje se i dr. Mladen Karlić, bivši gradonačelnik Vinkovaca, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća, kao sudionik skijanja sa skupinom zagrebačkih liječnika, ali on to demantira rekavši kako je na skijanju posljednji put bio prije tri godine, i to na Jahorini.


- Nadam se da je postupio onako kako je trebao po zakonu i da nije doveo u pitanje druge osobe. Takvi incidenti ne smiju biti primjer i ne smiju se događati - kratko je "Kulićev slučaj" prokomentirao vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.
Bez obzira na datum proglašenja epidemije u Hrvatskoj, komentiraju brojni Vinkovčani, bar bi djelatnik u zdravstvu trebao biti svjestan opasnosti odlaska u zemlju u kojoj su zabilježeni zaraženi koronavirsom i tom riziku ne izložiti sebe, svoje bližnje i kolege. M. Flego
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike