Crna kronika
PIJAN POBJEGAO NAKON SUDARA

Vozača su odveli u zatvor na 47 dana
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
ŽUPANJA - U zatvor na 47 dana odveden je 34-godišnjak koji je u utorak pijan izazvao prometnu nesreću u Županji, a potom i pobjegao. Kako doznajemo iz PU vukovarsko-srijemske, 34-godišnji hrvatski državljanin, s prebivalištem u Bosni i Hercegovini, u utorak oko 19.35 sati, u blizini pješačkog prijelaza u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Županji, Opel Vectrom, BiH registracija, zbog neprilagođene brzine udara u Citroen Xsaru, županjskih registracija, koji se prethodno zaustavio ispred pješačkog prijelaza radi propuštanja pješaka. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.

Nakon sudara 34-godišnjak je pobjegao, bez da je vlasniku Xsare ostavio svoje podatke, kao i podatke vozila. Policajci su ubrzo nakon toga zatekli vozilo i 34-godišnjeg vozača u Ulici V. Bukovca te alkotestiranjem utvrdili kako je 34-godišnjak vozio automobi pod utjecajem alkohola (1,52 promila). Uhićen je i smješten u posebne prostorije policije na triježnjenje. U srijedu je u Općinskom sudu Vinkovci, Stalna služba u Županji, proveden žurni prekršajni postupak kojim je vozaču izrečena novčana kazna koju je bio dužan platiti odmah te zaštitna mjera zabrana korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Hrvatske u vremenu od tri mjeseca. Kako novčanu kaznu nije platio, sud ju je zamijenio kaznom zatvora u trajanju od 47 dana te je 34-godišnjak prepraćen u zatvor u Osijeku. S.Lacić
KAZNA ČEKA I MLADOG BISTRINČANINA
Kakva će kazna dočekati 24-godišnjeg pijanog vozača iz Bistrinaca koji je izazvao prometnu nesreću u srijedu, tek će se vidjeti. On je u 23.45 sati na cesti između Veliškovaca i Kitišanaca, sletio automobilom s ceste. Mladi vozač vozio je pod zabranom, s 1,52 promila u krvi. Za nesreću i sve prekršaje koje je počinio predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42.300 kuna, ili 60 dana zatvora, zabrana upravljanja vozilima B kategorije do godinu dana te 12 negativnih prekršajnih bodova. Bistrinčanin je u nesreći lakše ozlijeđen.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike