Crna kronika
TRAGEDIJA NA “T” RASKRIŽJU U OSIJEKU

Preminuo vozač koji je automobilom sletio s ceste kod Toplane
Objavljeno 19. ožujka, 2020.

OSIJEK - Četrdesetdevetogodišnji muškarac iz Čepina izgubio je život u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 11 sati, na križanju Ulice Martina Divalta i pristupne ceste za južnu obilaznicu, kod osječke Toplane. Tek nakon što se očevidom utvrde sve činjenice bit će službeno priopćenje policije o ovoj nesreći. Za sada se ne može sa sigurnošću reći je li čovjeku pozlilo, pa je sletio automobilom s ceste, ili je smrtno stradao u nesreći. To će se utvrditi obdukcijom. Vozač je bio sam u vozilu.Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka u 11.13h primilo je dojavu da se dogodila prometna nesreća te da je automobil u kanalu na krovu. Na intervenciju je izišlo osam vatrogasaca s dva vatrogasna vozila.

Niz nesreća

- Dolaskom na mjesto intervencije uočili smo o odvodnom kanalu osobno vozilo okrenuto na krov, izviješteni smo od djelatnika HMP-a da je vozač osobnog automobila smrtno stradao ta da nije potrebna naša intervencija. Zbog položaja vozila u odvodnom kanalu nismo bili u mogućnosti odvojiti kleme na vozilu - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Ovom tragedijom nastavlja se niz tragičnih smrti na križanju kod osječke Toplane i pristupne ceste za obilaznicu. U veljači 2017. godine ondje je preminuo 68-godišnji vozač automobila koji se direktno sudario s kamionom. Policija je tada priopćila da je 68-godišnjak, upravljajući Renaultom Scenic u smjeru Vukovara, u jednom trenutku prešao na lijevi prometni trak. Na žalost, u tom je trenutku iz suprotnog smjera (prema Osijeku) naišao kamion koji je prevozio metalnu građu i kojeg je vozio 46-godišnjak. Došlo je do direktnog sudara vozila. Od siline udarca vozač automobila poginuo je na mjestu nesreće. Unatoč kočenju, vozač kamiona nije mogao izbjeći sudar, a od naglog zaustavljanja metalne šipke koje su bile u kamionu odlomile su stražnju stranu. Policiju i Hitnu pomoć nazvao je vozač kamiona koji nije ozlijeđen, ali je bio u šoku.

Identično slijetanje

Na Badnju večer 2015. godine ondje je smrtno stradao 18-godišnjak kada je Honda Civic, vukovarskih registracija, sletjela je s ceste u kanal i prevrnula se na krov. U nesreći su ozlijeđene još četiri osobe. Nesreća se dogodila kada je 20-godišnji vozač, dolaskom do raskrižja, zbog neprilagođene brzine udario u metalni odbojnik, nakon čega je vozilo sletjelo u odvodni kanal. Pri tome je došlo do prevrtanja vozila, a 18-godišnji putnik u prometnoj nesreći od zadobivenih ozljeda preminuo je u Kliničkom bolničkom centru Osijek. U prometnoj nesreći vozač i još dva putnika zadobili su teške ozljede, dok je jedan putnik ozlijeđen lakše. Nakon slijetanja Honde u kanal pozvani su i osječki profesionalni vatrogasci da bi oslobodili iz zgužvanog lima automobila dvije osobe koje su ostale zarobljene na stražnjem sjedalu.

Tijekom 2013. godine, opet između Božića i Nove godine, ondje je smrtno stradao i 33-godišnjak iz Trpinje. Vozač je preminuo na mjestu nesreće zbog teških ozljeda koje je zadobio pri slijetanju Peugeota u kanal. Dva muškarca koja su bila u vozilu teško su ozlijeđena. Istraga je pokazala da se Peugeot kretao Divaltovom ulicom prema Toplani. Došavši do raskrižja, vozač se nije uspio zaustaviti, pa se vozilo zarotiralo za 90 stupnjeva, prešlo rubnjak, skliznulo s ceste i udarilo u stupić. Na kraju je Peugeot završio u kanalu na boku s vozačeve strane. U obje nesreće, i 2015., i 2013. godine, kolnik je zbog vremenskih uvjeta bio mokar i sklizak te je bila i gusta magla. Očevidi su pokazali kako su uzroci tragedija bili neoprez vozača i neprilagođena brzina kretanja.
Sandra Lacić

Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike